Afla daca ai nevoie de interventie chirurgicala pentru hernia hiatala si BRGE

C4136CC0-2846-475A-94D0-1AF46345466E.jpeg

Am probleme cu stomacul de mai bine de 10 ani. Cum am istoric familial de astfel de afectiuni, n-as putea spune ca m-au surprins. Durerile de stomac, arsurile in capul pieptului, senzatia de “piatra in stomac” chiar dupa o masa foarte usoara au devenit o obisnuita. Mai putin obisnuit a fost efectul de distrugere aproape in totalitate a smaltului dentar, cauzat tot de refluxul gastroesofagian, dar pe care, la momentul respective, nu l-am asociat cu respectiva patologie.
Diagnosticul a fost mereu acelasi, in urma mai multor endoscopii efectuate de-a lungul anilor: gastrita eritematoasa, asociata cu boala de reflux gastroesofagian si sindrom dispeptic. Tratamentul prescris de gastroenterologi a functionat pentru o perioada de cativa ani, dupa care durerile in piept si arsurile au inceput sa devina cvasipermanente. La acestea s-a adaugat o disfagie care s-a agravat pana in punctul in care nu mai puteam inghiti mai nimic de durere. Pana si inghitirea lichidelor imi crea probleme. Am fost la mai multi medici gastroenterologi si singura solutie care mi s-a dat a fost sa schimb tratamentul. Asa ca am luat antiacide, IPP-uri si famotidina in diverse combinatii, fara rezultat insa. Nestiind ce sa mai fac, pentru ca disfagia se agrava din ce in ce mai mult, am cautat pe internet si intamplator, am gasit o prezentare a domnului doctor Gabriel Matei referitoare la cura chirurgicala a herniei hiatale si bolii de reflux gastroesofagian. Niciun doctor nu-mi spusese ca este posibil sa am si hernie hiatala dar stiam ca am reflux gastroesofagian, asa ca mi-am programat o consultatie la domnul doctor Matei, care, dupa anamneza si consultarea colectiei mele de documente medicale, mi-a spus ca in situatia mea, o interventie chirurgicala laparoscopica ar fi indicata. Nu mai aveam ce pierde, niciun tratament medicamentos nu mai avea nici cel mai mic efect, indiferent de dozele in care-l luam, asa ca mi-am programat interventia chirurgicala. Pana acum, s-a dovedit una din cele mai bune decizii pe care le-am luat vreodata. 

Situatia s-a imbunatatit dramatic intr-un timp foarte scurt (in fiecare dimineata, ma trezeam cu gatul practic ars, din cauza refluxului acid) si am putut manca fara probleme alimentele permise in aceasta faza a regimului obligatoriu de dupa operatie. Dupa cum s-a dovedit, aveam intr-adevar o hernie hiatala destul de grava, plus stomac intratoracic incarcerat. Plagile postoperatorii n-au fost deloc dureroase, nu sunt inestetice si se vindeca foarte bine. Chiar si regimul alimentar bazat pe lichide si semilichide de tinut cateva saptamani dupa operatie e mai mult decat suportabil.

Pot sa mai spun ca interactiunea cu domnul doctor Matei a fost exceptionala din toate punctele de vedere. Toti am avut experiente mai putin fericite cu medicii, gen “doctorul ma lasa sa astept la usa”, “doctorul nu asculta ce am de spus”, “doctorul nu-mi raspunde la nicio intrebare”. N-a fost cazul niciuneia din situatiile de mai sus si nu pot decat sa-l recomand din toata inima pe domnul doctor Gabriel Matei pentru toate patologiile digestive care se pot rezolva chirurgical. De asemenea, as recomanda oricui se confrunta cu probleme ca ale mele sa apeleze la un control chirurgical cat mai repede atunci cand constata ca tratamentul medicamentos nu mai da rezultate.


  Lăsați un comentariu

  Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii


  Dr. Gabriel Matei

  Medic primar chirurgie generală
  Competență în chirurgia laparoscopică avansată.

  © 2022 Dr. Gabriel Matei