Afla daca ai nevoie de operatie pentru hernie hiatala

C4136CC0-2846-475A-94D0-1AF46345466E.jpeg
Uneori, tratamentul medicamentos și modificarea stilului de viață nu sunt suficiente pentru a scăpa de simptomele supărătoare ale herniei hiatale.
În acest caz, soluția pentru a elimina disconfortul zilnic constant este intervenția chirurgicală.
✔️ Simptomele arsurilor la stomac devin de nesuportat sau de netratat cu medicamente.
✔️ Refluxul conținutului stomacului în gură sau plămâni interferează cu respirația sau somnul.
✔️ Hernia hiatală devine atât de mare, încât alimentele se blochează în esofag sau stomac și nu pot trece. Acest lucru va provoca, de obicei, dureri în timp ce mănânci.
🔸 Ce trebuie să știi despre repararea herniei hiatale laparoscopice?
Abordarea laparoscopică a herniei hiatale este acum standardul de tratament în întreaga lume. Scopul operației este de a readuce stomacul în abdomen și de a ameliora simptomele.
Intervenția chirurgicală este sigură, durabilă și foarte eficientă.
✔️ Operația în sine durează între 2 – 2,5 ore
✔️ Procedura necesită anestezie generală
✔️ Majoritatea pacienților necesita 2 zile de spitalizare.
✔️ Produce foarte puțin disconfort postoperator.
🗣 Extra info: După operație, vei pierde din greutate și trebuie să urmezi o dietă complet lichidă. Îți vei restabili greutatea normală din momentul în care treci la dieta cu alimente solide.
Nu există un substitut pentru experiența chirurgicală. Dacă aveți în vedere o intervenție chirurgicală pentru tratamentul BRGE, întrebați medicul dumneavoastră câte dintre aceste operații au făcut. Cele mai bune rezultate pot fi așteptate de la chirurgii care au efectuat 100-200 de operații sau mai mult.
ℹ️ Chirurgia laparoscopică pentru repararea herniei hiatale este una dintre cele mai frecvente operații pe care le efectuez.
📆 Programează-te pentru consult dacă suferi de hernie hiatală sau boală de reflux gastroesofagian.
Pacienții trebuie să fie conștienți de faptul că rata de satisfacție generală este de aproximativ 95%, iar șansa de a nu mai avea simptome este de aproximativ 80%. Rareori un pacient mă întreabă despre ce se întâmplă cu pacienții care nu se descurcă bine; par să presupună că vor fi unul dintre cei 95% care au un rezultat bun. Mulți dintre acești pacienți pur și simplu nu răspund și trebuie să continue să ia medicamente.Tratamentul laparoscopic este o soluție pentru tine!

  11 comentarii

  • georgeta trifan

   11 mai 2022 at 21:45

   buna seara.am fost diagnosticata cu hernie hiatala de 3 cm ,dar din pacate tratamentul nu is face efect.pot opta pentru operatie?

   Răspunde

  Lăsați un comentariu

  Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii


  Dr. Gabriel Matei

  Medic primar chirurgie generală
  Competență în chirurgia laparoscopică avansată.

  © 2022 Dr. Gabriel Matei