Afla daca ai nevoie de operatie pentru hernie hiatala

C4136CC0-2846-475A-94D0-1AF46345466E.jpeg
Uneori, tratamentul medicamentos și modificarea stilului de viață nu sunt suficiente pentru a scăpa de simptomele supărătoare ale herniei hiatale.
În acest caz, soluția pentru a elimina disconfortul zilnic constant este intervenția chirurgicală.
✔️ Simptomele arsurilor la stomac devin de nesuportat sau de netratat cu medicamente.
✔️ Refluxul conținutului stomacului în gură sau plămâni interferează cu respirația sau somnul.
✔️ Hernia hiatală devine atât de mare, încât alimentele se blochează în esofag sau stomac și nu pot trece. Acest lucru va provoca, de obicei, dureri în timp ce mănânci.
🔸 Ce trebuie să știi despre repararea herniei hiatale laparoscopice?
Abordarea laparoscopică a herniei hiatale este acum standardul de tratament în întreaga lume. Scopul operației este de a readuce stomacul în abdomen și de a ameliora simptomele.
Intervenția chirurgicală este sigură, durabilă și foarte eficientă.
✔️ Operația în sine durează între 2 – 2,5 ore
✔️ Procedura necesită anestezie generală
✔️ Majoritatea pacienților necesita 2 zile de spitalizare.
✔️ Produce foarte puțin disconfort postoperator.
🗣 Extra info: După operație, vei pierde din greutate și trebuie să urmezi o dietă complet lichidă. Îți vei restabili greutatea normală din momentul în care treci la dieta cu alimente solide.
Nu există un substitut pentru experiența chirurgicală. Dacă aveți în vedere o intervenție chirurgicală pentru tratamentul BRGE, întrebați medicul dumneavoastră câte dintre aceste operații au făcut. Cele mai bune rezultate pot fi așteptate de la chirurgii care au efectuat 100-200 de operații sau mai mult.
ℹ️ Chirurgia laparoscopică pentru repararea herniei hiatale este una dintre cele mai frecvente operații pe care le efectuez.
📆 Programează-te pentru consult dacă suferi de hernie hiatală sau boală de reflux gastroesofagian.
Pacienții trebuie să fie conștienți de faptul că rata de satisfacție generală este de aproximativ 95%, iar șansa de a nu mai avea simptome este de aproximativ 80%. Rareori un pacient mă întreabă despre ce se întâmplă cu pacienții care nu se descurcă bine; par să presupună că vor fi unul dintre cei 95% care au un rezultat bun. Mulți dintre acești pacienți pur și simplu nu răspund și trebuie să continue să ia medicamente.Tratamentul laparoscopic este o soluție pentru tine!

  12 comentarii

  • Laura Aurelia

   13 mart. 2023 at 09:35

   Am hernia hiatala de 3-4 cm iau tratament, lajzul ,ibutin, balonix nu mă ajută am dureri în piept și stomac, dacă nu mănânc doare de foame, dacă mănânc mă doare ,ce pot sa mai fac.

   Răspunde

  Lăsați un comentariu

  Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii


  Dr. Gabriel Matei

  Medic primar chirurgie generală
  Competență în chirurgia laparoscopică avansată.

  © 2023 Dr. Gabriel Matei