Se incarca...

Calitatea vietii dupa operatia pentru hernie hiatala?

ED768AAF-4AB4-457C-AA3C-0B1378DD20B5.jpeg
Atunci când apare, hernia hiatală îți afectează întreaga viață. Nimic nu mai este la fel, iar orice activitate pe care o desfășori duce la apariția arsurilor la stomac și a regurgitării alimentare.
Refluxul acid este o boală cronică și progresivă care erodează încet și insidios calitatea vieții și nivelurile de energie ale pacientului. Pe măsură ce conținutul gastric ajunge în esofag, mușchii esofagieni retrag si scurtează esofagul favorizând dezvoltarea herniei hiatale și progresia herniei paraesofagiene de tip 1 la tip 3. Iar acest lucru se traduce prin creșterea ratei complicațiilor chirurgicale.
🗣 Pentru a opri progresia bolii, ai nevoie de o intervenție laparoscopică!
🔸 Ce experiențe au pacienții care au ales intervenția laparoscopică a herniei hiatale?🔸
Pacienții care au ales acest tip de intervenție pentru repararea herniei hiatale au spus că au văzut îmbunătățiri considerabile la nivelul:
✔ Disfagiei
✔ Condiției fizice
✔ Stării emoționale
✔ Interacțiunii sociale
✔ Energiei resimțite
✔ Scorurilor generale de sănătate
‼️ Pe scurt, calitatea vieții s-a îmbunătățit, iar simptomele supărătoare fie s-au atenuat, fie au dispărut. În plus, recuperarea după operație este rapidă, durerea minimă, iar rata complicațiilor este scăzută.
🗣 Repararea herniei hiatale prin laparoscopie este descrisă de majoritatea pacienților ca o intervenție chirurgicală care schimbă viața.

  Un comentariu

  • Alina Rovina

   7 ian. 2021 at 18:57

   Pt un pacient in varsta de 77 ani, care a pierdut sânge prin scaun, ajungand la o anemie severa, hemoglobina a ajuns la 9, iar prin computer tomograf s a vazut o hernie hietala, ce se poate face in situatia prezentata?

   Răspunde

  Lăsați un comentariu

  Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii


  Dr. Gabriel Matei

  Medic primar chirurgie generală
  Competență în chirurgia laparoscopică avansată.

  © 2021 Dr. Gabriel Matei