Eventratia – operatie minim invazivă

Herniile cauzează în general puține simptome. Dacă aveți o hernie incizională(eventratie), este posibil să observați o umflătură sau un nodul (umflare) în burtă în cazul în care ați avut o intervenție chirurgicală anterioară (cum ar fi scoaterea apendicelui sau o cezariană).
Este posibil să reușiți să împingeți nodul înapoi sau să pară că dispare atunci când vă întindeți. Dacă tușiți sau încordați, umflătura poate reapărea.
Ca și în cazul tuturor herniilor, acestea pot provoca uneori dureri severe și vărsături. Acest lucru se întâmplă dacă hernia se strangulează (când țesutul gras sau părți ale intestinului sunt prinse de hernie). În aceste situații, este necesară o intervenție chirurgicală de urgență pentru a rezolva problema.
Dacă chirurgul dumneavoastră vă recomandă o intervenție chirurgicală, procedura implică de obicei o anestezie generală.
Există două moduri în care herniile incizionale pot fi tratate chirurgical:
– intervenție chirurgicală minim invazivă (laparoscopică), care implică efectuarea a două până la patru tăieturi mici, astfel încât hernia să poată fi împinsă înapoi în abdomen.
– intervenție chirurgicală deschisă, în care se face o tăietură mai mare în piele
Mamei mele in varsta de 69 de ani i-a fost pus diagnosticul de “hernie ventrala cu obstructie”, iar dl. Dr. Gabriel Matei ne-a explicat care sunt avantajele interventiei laparoscopice si astfel am acceptat fara ezitare propunerea dânsului.
Interventia a decurs foarte bine. Dupa numai 1 zi de spitalizare (in cadrul Clinicii Gral unde conditiile au fost excelente) mama a fost externata, iar acum, la 1 luna de zile de la interventie, se simte foarte bine. Profesionalismul, grija constanta pentru pacienti , disponibilitatea continua si empatia ma fac sa il recomand cu multa incredere si totodata cu căldură pe dl. Doctor Gabriel Matei
Va multumim inca o data Domnule Doctor pentru tot!