Hernia hiatală – operație cu spitalizare de 24 h

Captura-de-ecran-din-2023-10-10-la-13.01.04-1200x1202.jpg

Intervenția chirurgicală  laparoscopică de reparare a herniei hiatale si a bolii de reflux gastroesofagian prezintă multiple avantaje:
– patru incizii (găuri) mici
– spitalizarea este de 24 ore
– durerea postoperatorie diferă de la un pacient la altul, dar de regula este de intensitate minima
– recuperarea este rapidă
– rezultatele estetice după operație sunt excelente
– pacienții își pot relua activitățile în decurs de 1 săptămâna

Când metodele neinvazive eșuează, se recomandă intervenția chirurgicală. Fundoplicatura laparoscopică  este considerată standardul de îngrijire pentru hernia hiatală.
Fundoplicatura Toupet se efectuează cu spitalizare de o zi, sub anestezie generală.

Chirurgul dumneavoastră face o mică incizie în abdomenul superior și introduce un tub numit trocar prin care se introduce laparoscopul în abdomen. Un gaz inofensiv este injectat în cavitatea abdominală lângă ombilic pentru a extinde zona de vizualizare a abdomenului, oferind chirurgului dumneavoastră o vedere clară și suficient spațiu pentru a lucra. Se pot face incizii mici suplimentare pentru a introduce alte instrumente chirurgicale.
În timpul procedurii, chirurgul repară mai întâi hernia hiatală, coborând stomacul în cavitatea abdominală. Uneori, un tip de plasă poate fi introdus pentru a o susține și întări.

Chirurgul dumneavoastră înfășoară apoi partea superioară a stomacului, fundusul, în jurul esofagului inferior pentru a crea o supapă, suturând-o la loc. Această intervenție chirurgicală întărește mușchii și ajută la prevenirea curgerii acidului din stomac și alimentelor înapoi în esofag. Laparoscopul și alte instrumente sunt îndepărtate, iar gazul este eliberat.
Inciziile minuscule sunt închise și acoperite cu bandaje mici.

 


  Lăsați un comentariu

  Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii


  Dr. Gabriel Matei

  Medic primar chirurgie generală
  Competență în chirurgia laparoscopică avansată.

  © 2024 Dr. Gabriel Matei