Procedura moderna pentru incontinenta anala

Terapia Secca este o optiune moderna de tratament pentru pacientii care sufera de incontinenta anala. Aceasta procedura nu utilizează implanturi, incizii sau cusaturi și durează aproximativ 45 de minute,fiind realizata prin spitalizare de zi.
Secca este pentru pacienții care nu au răspuns la terapii de primă linie si nu doresc să fie supusi unei interventii chirurgicale invazive sau unui implant.
Cum functioneaza acesta procedura?
1. Energia este livrata tesutului de la nivelul canalului anal
2. Multiple contracții ale țesutului sunt generate de aceasta energie
3. Funcția sfincterului anal este restabilită
După diagnostic medicul dumneavoastră va fi în măsură să recomande diverse tratamente care ar trebui să fie încercate în primul rând, cum ar fi suplimente de fibre, medicamente sau biofeedback.
Cei mai multi pacienti care beneficiaza de terapia Secca au o îmbunătățire dupa 4 – 6 săptămâni; Pacienții Secca pot avea un oarecare disconfort timp de până la o săptămână, dar, în general, pot reveni la activitatile lor normale în 1-2 zile.
Procedura Secca utilizeaza energie cu radiofrecventa (RF), o formă de undă de energie care este utilizata în mai multe specialitati medicale pentru coagularea sau tratarea țesuturilor (cardiologie, urologie, etc). Țesutul uman răspunde la efectul de încălzire de RF prin mini-contractii. Procedura Secca a fost aprobata de FDA pentru tratamentul incontinentei anale în 2002, și folosește RF pentru a strânge muschii canalului anal, îmbunătățind astfel funcția.
Pierderea controlului asupra tranzitului intestinal sau gaz este cunoscuta ca incontinenta anala. Această condiție este destul de comuna, mai ales la femeile care au avut copii nescuti pe cale naturala. Studiile au demonstrat că cel puțin 30% din femei vor dezvolta deteriorarea muschilor sfincterului anal in timpul nasterii.
Cauza pierderii controlului intestinului poate include tulburări ale colonului și rectului, anusului, și/sau planșeului pelvin. Tratamentul depinde de cauza si severitatea incontinentei. Acesta poate include medicamente, schimbarile de dieta, biofeedback și programe de exercitii fizice pentru a consolida sfincterul anal si muschii pelvieni sau interventii chirurgicale.
Procedura Secca este o opțiune pentru pacienții cu incontinenta fecala care nu au raspuns unor terapii conservatoare, cum ar fi introducerea in alimentatie de fibre, medicamente antidiareice și biofeedback și nu sunt candidați optimi pentru chirurgie invaziva.
Studiile au demonstrat că 60% până la 80% din pacienții care au suferit aceasta procedură au imbunatatiri semnificative.
2 comentarii
Demian Tamara
4 mai 2020 at 20:47
La ce virsta se face terapia Secca