Se incarca...

GM5.jpg

Operatie laparoscopica tumora colon . Prezentare de caz
Opinia pacientului

Domnul Ion a lucrat mulți ani ca lăcătuş, alți ani i-a petrecut pe şantiere de construcții. Se poate spune că a avut o viață activă, iar alimentația în tot acest timp a fost destul de echilibrată. Totuşi, bolile nu l-au ocolit. A avut mai multe, dar una singură i-a schimbat viața: cancerul la colon.

Totul a început cu sângerări repetate la scaun. Simțea şi câte o durere, dar nu atât de mare încât să îi dea de bănuit că ar putea suferi de o boală gravă.

Asemenea multor persoane cu aceste simptome, primul diagnostic pe care l-a primit, şi pentru care s-a tratat a fost cel de hemoroizi. Suferea, într-adevăr, de această afecțiune.
Cu ajutorul unui tratament medicamentos, Ion s-a vindecat de hemoroizi.Continua să aibă un nivel scăzut de hemoglobină, ceea ce semnala prezența anemiei.
De cele mai multe ori, anemia este semnul evocator al unei stări patologice, iar cauzele ei pot fi multiple.

Pierderea de sânge este una dintre acestea.

Întors la Spitalul Județean din Buzău, singurul spital mai mare din apropierea localității în care trăieşte, medicul care l-a tratat pentru hemoroizi i-a recomandat lui Ion să efectueze şi o colonoscopie.
N-a stat prea mult pe gânduri pentru că nu se simţea deloc bine, aşa că a mers la investigaţie.
Rezultatele acesteia n-au fost deloc îmbucurătoare: Ion avea tumora colon, iar analiza histopatologică a confirmat natura malignă a acesteia.
Odată cu noul diagnostic, s-a confruntat cu un lanț întreg de schimbări care au început să se petreacă în viața lui Ion, de la frământări şi temeri, până la pierderea a 10-12 kg.
Întreaga familie s-a mobilizat în căutarea unui medic care să îi salveze viața.
Astfel, Ion a ajuns la Bucureşti, la fiica sa cea mai mică, care l-a dus la o clinică privată pentru a primi o a doua opinie legată de diagnosticul său.

Nu mai era vreun dubiu. Avea cancer.

Totuşi, căutările familiei au continuat şi astfel l-au descoperit pe dr. Gabriel Matei, medic primar chirurgie generală, cu competențe în chirurgie laparoscopica avansata.
„Un astfel de medic nu ştiu dacă mai întâlnesc cât voi trăi”.
Domnul doctor mi-a vorbit atât de calm, mi-a explicat ce alternative de vindecare am şi m-a pregătit pentru ceea ce urma să se întâmple.La recomandarea dumnealui am repetat analizele, după care m-a şi programat la operație”, spune Ion.

Intervenția chirurgicală ( operatie laparoscopica tumora colon ) a  decurs foarte bine.
Fiind minim invazivă, pacientul s-a putut recupera foarte uşor, iar în zona operației nu a rămas decât cu câteva semne mici, care se cicatrizează uşor.

„A doua zi eram ca şi nou. Până seara am avut chiar şi scaun.

Domnul doctor a fost surprins când m-a văzut că eram pe picioarele mele şi că deja mă deplasam în salon.
Am avut dureri după operație, dar suportabile. Parcă nu m-aş fi operat de cancer, aşa simțeam”.
„Aveam televizor în salon, mâncarea mi se aducea la pat.

M-am simțit foarte bine.

Fratele meu, când m-a vizitat, mi-a spus că stau ca la stațiune aici. Sigur, ca la stațiune, dar cu câțiva centimetri de colon mai puțin, i-am zis eu.”
La o lună de la operație, Ion s-a prezentat la medicul oncolog.
Acesta l-a liniştit şi i-a confirmat faptul că nu mai este nicio urmă de țesut canceros în organismul său. Odată cu această informație, pacientul a devenit din nou conştient de faptul că Dumnezeu i-a acordat o a doua şansă la viață.
„Înainte de operație nu mă gândeam decât la faptul că îmi doresc să mai văd lumea, să îmi pot vedea cele trei fete la casele lor, să alerg după nepoți.
Nimeni nu se gândeşte să plece de pe lumea aceasta. Domnul doctor mi-a spus că am toate şansele să mă vindec, iar eu n-am putut decât să-i mulțumesc”, spune Ion.

La externare, dr. Gabriel Matei mi-a spus: „Sunteți norocos, domnule Ion”.
M-a surprins afirmația. „Cum să fiu norocos, domnule doctor, dacă sunt bolnav?”.
„Sunteți norocos pentru că ați descoperit boala în timp util, mi-a răspuns dumnealui.”

De când s-a operat, a devenit conştient de importanța vizitelor la medic, chiar şi în scop preventiv.
„Cred că Dumnezeu mi-a dat o palmă, ca să mă facă mai atent. Eu nu prea am darul de a mă plânge la unul şi la altul. Acum, când cineva în jurul meu se vaită, nu pot decât să îl îndemn să meargă la un control.
”Acestea sunt o parte din gândurile cu care Ion îşi umple timpul, în timp ce se mai îngrijeşte de grădina sa, de curte, de pui şi, mai ales, de familie.

Opinia medicului chirurg

Pacientul, în vârstă de 58 de ani, a fost consultat  și în urma investigațiilor clinice și paraclinice (colonoscopie, examen CT toraco-abdominal), i-a fost pus diagnosticul de tumoră  sigmoidiană stenozanta.
După consultul chirurgical, pacientul a primit indicația de a efectua o operatie laparoscopica tumora colon .
Prin urmare, s-a intervenit chirurgical  pe cale laparoscopică, fiind realizată o hemicolectomie stanga cu anastomoză colo-rectală mecanică.
Evoluţia postoperatorie a pacientului a fost favorabilă, cu reluarea tranzitului intestinal încă din ziua a doua postoperator. Pacientul a fost internat timp de patru zile.

Articol preluat InfoLife,
Dr. Gabriel MATEI
Medic primar chirurgie generala
Competenta chirurgie laparoscopica avansata

Dr. Gabriel Matei

Medic primar chirurgie generală. Competență în chirurgia laparoscopică avansată.


9 comentarii

 • ion pop

  16 iun. 2019 at 23:04

  am facut o colonoscopie recent si s-a gasit un polip sensil de 12 mm la 1,5 cm de capatul de iesire colon
  doresc sa fac operatie , astept rezultatul biopsiei si al unui CT

  Răspunde

  • Dr. Gabriel Matei

   17 iun. 2019 at 14:07

   Bună ziua,
   Va rog sa îmi trimiteți rezultatul colonoscopiei pe adresa de e-mail.
   Dr. Gabriel Matei
   Chirurgie laparoscopica avansata
   0723 286 448
   https://www.gabimatei.ro

 • Silvia Mihaiu

  9 nov. 2018 at 10:27

  Buna dimineata Domnule Doctor, tatal meu a fost internat saptamana trecuta cu ocluzie intestinala. In urma investigatiilor au fost gasite si niste tumori citez din fisele medicale: ENDOSCOPIE-La 13 cm de OA ,deasuprajonctiunii recto-sigmoidiene,exista o formatiune tumorala ulcero-vegentanta,circumferentiala,stenozanta. COMPUTER TOMOGRAF- Ingrosareparientalaircumferentiala,localizata la nivelulrectului superior superior,extinsa pe odistanta de apeox. 6,r cm,intens iodofila,asimetrica,neregulata,partial stenozanta ce asociaza densificarea grasimii din jur si mici adenopatii satelite,cudiametrul de maxim11/5mm. BILET DE EXTERNARE-ingrosare parientala circumferentiala șocalizata la nivelul rectului superior,extinsa pe o distamta de aprox. 6,5cm,intens iodofila,asimetrica,neregulata, partialstenozanta,ce asociaza densificarea grasimii din jur si mici adenopatiisatelite,cu dimensiuni de maxim 11/5cm.
  Care este pretul unei interventii laparoscopice la Medicover pentru un pacient barbat de 80 de ani.Va multumesc anticipat si astept un raspuns. O zi buna va doresc!

  Răspunde

  • Dr. Gabriel Matei

   9 nov. 2018 at 12:45

   Va aștept la o consultație pentru a discuta despre aceasta patologie și despre posibilitățile de tratament chirurgical minim invaziv.
   Dr. Gabriel Matei
   Chirurgie laparoscopica avansata
   0723 286 448
   https://www.gabimatei.ro

 • Gabriel Ionescu

  17 oct. 2018 at 13:01

  Am avut o operație laparoscopică de hernie inghinala in 22 mai 2018. După cit timp de la aceasta pot sa am o operatie
  de hernie ombilicala? Aceasta h ombilicala este mica acum.Este indicat sa mai aștept pentru a avea loc pentru o plasa? Va mulțumesc!
  T

  Răspunde

  • Dr. Gabriel Matei

   17 oct. 2018 at 22:10

   Va aștept la o consultație pentru a discuta despre aceasta patologie și despre posibilitățile de tratament chirurgical.
   Dr. Gabriel Matei
   Chirurgie laparoscopica avansata
   0723 286 448
   https://www.gabimatei.ro

 • Sanda

  7 sept. 2018 at 14:03

  V-am trimis pe adresa de mail. Multumesc pentru promptitudine si pentru timpul acordat !

  Răspunde

 • Sanda

  6 sept. 2018 at 15:52

  Buna ziua. Care este pretul unei interventii laparoscopice la Medicover pentru polip sesil 8 mm la 60 cm de SAE pentru un pacient barbat de 73 de ani, cu anemie feripriva severa (fier 29.5 ug/dl); stare generala nu prea buna, a slabit aprox 20 kg in 7 luni si inapetenta. Multumesc.

  Răspunde

Lăsați un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii


Dr. Gabriel Matei

Medic primar chirurgie generală
Competență în chirurgia laparoscopică avansată.

© 2021 Dr. Gabriel Matei

Scroll Up