Se incarca...

🗣 ”Am avut dintotdeauna probleme digestive, sensibilități la anumite alimente și destul de multe restricții alimentare. Dat fiind faptul că profesia mea implică o oarecare disciplină, adică un orar de mese regulate și odihnă, pot spune că sunt un om ordonat” // Geanina M.

🔹 În ultimii doi ani, am făcut extrem de multe vizite în cabinetele de specialitate ale mai multor medici, inclusiv homeopatie. M-am chinuit cu multe restricții alimentare și tratamente medicamentoase pentru diagnosticul de hernie hiatală de 4 cm, boală de reflux gastro-esofagian, gastrită. Din nefericire, eforturile au fost în zadar.

🔹 Ajunsesem în punctul în care credeam că nu o să mai pot cânta. La fiecare 2 săptămâni, eram fie la consultații ORL, fie la foniatrie- cu răgușeli frecvente, nas înfundat. Chiar am crezut că am dezvoltat și o formă de astm. Nu mai aveam poftă de nimic și de nimeni, iar emoțional vorbind, nu eram deloc în cea mai bună formă a mea.

🔹Așa am luat hotărârea de a sta de vorbă cu domnul doctor Gabriel Matei, care mi-a înțeles suferința și împreună am programat operația laparoscopică. Fix în ajunul sărbătorilor de Paști.

🔹 După două zile, am fost externată, am condus până acasă, mi-am gestionat cu foarte mare atenție activitățile casnice, am respectat cu strictețe regimul și recomandările dumnealui. Acum mă simt excelent, reușesc să mă odihnesc și am o stare grozavă de spirit!

👨‍⚕️ Dacă și tu ai simptome sau un diagnostic similar, te aștept la un consult chirurgical. Împreună găsim cele mai bune soluții.

___
👨‍⚕️ Dr. Gabriel Matei
🌐 www.gabimatei.ro

Geanina M, București

🗣 ”În urmă cu aproximativ 2 ani, am început să am o dificultate la înghițirea alimentelor. La început, acest lucru se întâmpla o dată/de două ori pe durata unei mese. Ulterior, aceste simptome s-au agravat, apărând de fiecare data când mâncam, chiar și în cazul lichidelor. Pentru a ajuta mâncarea să ajungă în stomac, am început să beau apă plată în timpul mesei, după fiecare înghițitură. Îmi făcusem un obicei din a merge în fiecare seară să vărs, pentru a nu mă trezi în timpul nopții.”/ AN, 26 ani

🔹 Îți sună cunoscut? Iată povestea pacientului A.N, de 26 de ani , un pacient tânăr, cu o viață socială activă. 🔹

🗣 ”Având în vedere că simptomele nu se ameliorau în niciun fel, ba din contră, erau din ce în ce mai supărătoare, am decis să merg la un consult gastroenteorologic. În urma unei endoscopii superioare, făcută la recomandarea medicului, am primit diagnosticul de acalazie esofagiană. Efectuând o radiografie cu bariu și apoi o manometrie, diagnosticul preliminar s-a confirmat: sufeream de Acalazie Esofagiană.”// A.N, 26 de ani

👨‍⚕️Când a ajuns pentru un consult chirurgical, A.N. făcuse o dilatație endoscopică, dar simptomele au reapărut după o lună de zile. Singura variantă eficientă de tratament în acest caz rămăsese intervenția chirurgicală, mai exact, miotomia laparoscopică Heller cu fundoplicatură. Aceasta putea să asigure rezultate pe termen lung. // Dr. Gabriel Matei

🗣 M-am programat pentru intervenția chirurgicală, având totală încredere că voi scăpa de toate simptomele supărătoare ale acestei afecțiuni. Operația a fost un succes, recuperarea a fost rapidă datorită intervenției laparoscopice si am stat in spital 2 zile. // A.N.

👨‍⚕️ După intervenție, dificultatea la înghitirea alimentelor sau lichidelor a dispărut, la fel ca nevoia de a elimina alimentele. Practic, pacientul a revenit la viața normală pe care o avea înainte de această afecțiune, iar rezultatele continuă să se mențină așa. Important este ca pacienții cu simptome similare să vină la timp pentru un consult chirurgical. În acest fel, putem găsi cele mai bune soluții. // Dr. Gabriel Matei.

Tu când te programezi pentru un consult chirugical?

👨‍⚕️ Dr. Gabriel Matei
🌐 www.gabimatei.ro

🗣 ”Am fost diagnosticată cu hernie hiatală și boala de reflux gastro-esofagian. Am venit în spitalul Medicover cu multe emoții, deoarece exista o teamă pentru ce va urma. // B.E.

🗣 După ce am vorbit despre programarea pentru intervenție, ușor-ușor, tensiunea ce mă cuprindea parcă se evapora odată cu fiecare întâlnire. Am avut alături o echipă de oameni excepționali, care au făcut ca teama mea să dispară complet. Am știut de la bun început că am făcut cea mai bună alegere, iar teama mea nu mai exista în ziua operației.

👨‍⚕️ Intervenția a decurs normal, fără complicații, iar recuperarea a fost rapidă. Mă bucur am reușit să rezolv problema de sănătate a pacientei prin tratamentul minim invaziv laparoscopic al herniei hiatale . // Dr. Gabriel Matei

🗣 Am stat internată 2 zile, iar acum mă simt excelent. Pot să spun că viața mea a devenit una normală. Felicit modul în care fiecare persoana din acest spital se implică pentru a face pacienții să se simtă în locul potrivit.

Este momentul să îți recapeți sănătatea. Te aștept la un consult chirurgical.
___
👨‍⚕️ Dr. Gabriel Matei
🌐 www.gabimatei.ro

B Elena, Galati
Tratament laparoscopic hernie hiatala

In urma cu cateva saptamani ne-am prezentat la dl doctor la cabinet cu un diagnostic de acalazie esofagiana pus in urma unei endoscopii nereusite si a unui CT.

Pacienta, mama, 53 de ani.
Vazand investigatiile facute anterior dl doctor ne-a propus o interventie chirurgicala laparoscopica spunandu-ne ca e varianta cea mai sigura si la care recuperarea postoperatorie este cea mai usoara. Nimic mai adevarat, 2 zile de spitalizare au fost necesare dupa operatie, dureri inexistente si cicatrici abia vizibile.
De la modul de exprimare cu pacientul, disponibilitatea dansului cu numarul de telefon pus oricand la dispozitia acestuia, profesionalismul si pasiunea pentru meserie, descriu cu adevarat ce tip de medic este dl Matei.
Va multumim inca o data si aici pentru tot sprijinul oferit. Multa sanatate!
A Alexandru, Sibiu
Eu si fiul meu va multumim din suflet pentru ca i-ati salvat viata mamei mele, B. Sanda, 66 ani, recent operata de hernie hiatala si reflux gastroesofagian, de catre dumneavoastra, domnule doctor Matei Gabriel.
Sunteti un medic daruit meseriei pe care ati ales-o, vocatia dvs. e incontestabila.
Multumim, de asemenea intregii echipe (dr. anestezist, medici, asistente, intregului personal implicat) care a salvat un om asteptat cu mare drag acasa de nepotul pe care l-a crescut- Ionescu Emilian- 14 ani si de intreaga familie.
In clinica Medicover- Bucuresti-Baneasa, sunt prestate servicii a caror calitate se ridica la cote maxime.
Va multumim tuturor pentru implicare si daruire!
Salvati vieti de oameni pe care familiile lor ii asteapta acasa! Respect si consideratie tuturor si in special d-nului dr. Matei Gabriel!
Raluca B, Bucuresti

De curand am suferit o interventie chirurgicala laparoscopica pentru o hernie inghinala bilaterala voluminoasa, ce o aveam de 5 ani. Pot sa spun ca nu am avut dureri dupa operatie, iar a doua zi eram acasa. Multumesc Dr.Matei Gabriel pentru ce ati facut pentru mine.
Alexandru I. Bucuresti

Am mers la o consultatie la Dr.Gabriel Matei si m-a diagnosticat cu eventratie. In urma cu 2 saptamani m-a operat laparoscopic. Recuperarea a fost una rapida. Conditiile din spital au fost foarte bune, personalul medical de exceptie.

Andrei I. Constanta
Numele meu este MS, am 21 de ani și sunt student în cadrul Universității Politehnica din București. În urmă cu aproximativ un an, am început să am o dificultate la înghițirea alimentelor. La început, acest lucru se întâmpla o dată/de două ori pe durata unei mese. Ulterior, această simptomă s-a agravat, apărând de fiecare data când mâncam, dar chiar și în cazul lichidelor. Pentru a ajuta bolul alimentar să ajungă în stomac, am început să beau apă necarbogazoasa în timpul mesei, după fiecare înghițitură. În paralel cu această simptomă, a apărut nevoia de a elimina alimentele sau lichidele de la ultima masă, în special seara sau atunci când mă așezam în plan orizontal. Îmi făcusem un obicei de a merge în fiecare seară să vărs, pentru a nu mă trezi în timpul nopții.
Având în vedere că simptomele nu se ameliorau în niciun fel, ba din contră, erau din ce în ce mai supărătoare, am decis să merg la un consult gastroenteorologic. În urma unei endoscopii superioare, făcută la recomandarea medicului, am primit diagnosticul preliminar de Acalazie Esofagiană, având în vedere orificiul îngust de la intrarea în stomac. Până la investigațiile următoare am urmat un tratament medicamentos care nu a avut niciun efect în cazul meu. Efectuând o radiografie cu bariu și apoi o manometrie, diagnosticul preliminar s-a confirmat: sufeream de Acalazie Esofagiană.
Am început să mă informez despre această boală, am citit diferite articole, ajungând astfel la Domnul Doctor Gabriel Matei. Constatând că este un chirurg profesionist, cu experiență în efectuarea operațiilor laparoscopice, am programat un consult chirurgical pentru a îi prezenta problema mea. Având în vedere investigațiile anterioare și simptomele pe care le prezentam, Domnul Doctor a confirmat la rândul sau acest diagnostic și mi-a prezentat metodele existente pentru rezolvarea problemei. Dintre acestea, singura metodă eficientă pe termen lung și cu rezultate imediate este miotomia laparoscopică Heller cu fundoplicatură.
Astfel, m-am programat pentru intervenția chirurgicală, cu încrederea că Dl. Doctor mă vă ajuta să scap de această afecțiune. Operația a fost un success, recuperarea a fost rapidă datorită intervenției laparoscopice. Acum, la o lună după intervenție, mă simt foarte bine, nu mai am nicio dificultate la înghițirea alimentelor său a lichidelor, nu mai am nevoia de a elimina alimentele, mulțumită experienței și profesionalismului Domnului Doctor. Mă bucur că am făcut această operație destul de repede după aflarea diagnosticului, îi mulțumesc Domnului Doctor, și recomand persoanelor care au această afecțiune intervenția chirurgicală, având în vedere că în urma acesteia viața a revenit din nou la normal.
M.S , Craiova
Cuvintele sunt putine si necuprinzatoare pentru a-mi exprima multumirea, bucuria si pretuirea pe care le datorez minunatilor doctori Gabriel Matei si Ionut Ion, precum si intregii echipe.
Sunt diagnosticata cu endometrioza de mai bine de 16 ani, fiind acum la a doua interventie.
In tot acest timp speram si credeam ca m-am vindecat. Nu era asa. Am ezitat mult inainte de a lua decizia de a ma opera inca o data.
Cu rabdare, profesionalism si multa empatie, dl doctor Matei mi-a explicat riscurile pe care mi le-as asuma neintervenind, cel mai mare fiind de ocluzie intestinala. Nu a fost nevoie sa ii pun nicio intrebare, deorece, prin explicatiile date, imi raspunsese deja la toate nelinistile mele.
Mi-a mai spus ca interventia nu e usoara, iar siguranta si precizia cu care mi-a explicat cum va decurge, m-au facut sa nu mai am nicio temere, sa fiu sigura ca sunt pe maini bune. Niste maini de aur, carora le datorez o recuperare usoara si rapida.
M-am trezit dupa 5-6 ore, rezectie nodul ligament utero-sacrat, rezectie rectosigmoidiana cu anastomoza, visceroliza si drenaj Douglas efectuate prin abord laparoscopic. Se intampla joi, 13 februarie, iar sambata, la doua zile dupa, eram deja acasa. Recuperarea a fost mult, dar mult mai usoara decat la interventia efectuata in urma cu 16 ani, vedeam ameliorarea conditiei fizice de la o zi la alta, mobilizarea si reluarea tranzitului la o zi dupa interventie, ceea ce a permis ca la doua zile dupa internare sa fiu acasa, sa merg, sa mananc, sa urc scari, sa ma simt bine si sa am mare incredere ca totul va fi bine.
Pentru mine cei doi doctori, dincolo de profesionalism, sunt trimisi speciali, inzestrati cu har, cu o misiune clara de a face bine si a reda increderea si bucuria celor in suferinta.
Va multumesc dincolo de cuvinte, sunt sigura ca multi pacienti s-au bucurat si multi altii se vor bucura de ingrijirea dumneavostra.”
DM,Bucuresti
Multumesc Dl Dr Matei Gabriel
In urma cu 10 ani au inceput simptomele herniei hiatale. Banuiam ca voi ajunge la operatie dar am amanat cat am putut de mult acel moment deoarece citisem foarte multe review-uri negative despre aceasta interventie.
Satul de suferinta si dupa multe cautari pe internet m-am decis sa il contactez pe dl dr Matei Gabriel (o decizie excelenta😁)
Consult, analize, programare interventie toate s-au desfasurat foarte rapid si asa m-am trezit operat la spitalul Medicover Bucuresti, un spital de 5⭐ dupa parerea mea!
Operatia a decurs foarte bine si recuperarea la fel, dl dr Matei Gabriel este un profesionist desavarsit si mai presus de tot este un om cu suflet mare dedicat intru totul meseriei sale.
Extrem de atent in fiecare moment s-a asigurat ca sunt bine chiar si atunci cand nu era in spital desii erau alti doctori de garda care ma vizitau.
Sunt profund recunoscator si ii multumesc acestui minunat doctor pentru ca mi-a redat calitatea vietii.
Felicitari Dl Doctor, ati facut o treaba excelenta!🤗👏
Ioan V, Ploiesti
Trecand prin mai multe investigatii de specialitate si cu 3 interventii chirurgicale la activ, am ajuns la Dr.Matei Gabriel pentru un control(8 AUGUST 2019).
În urma consultului am primit diagnosticul de: endometrioza profundă, acesta fiind confirmat și de RMN. Cazul meu fiind unul complicat, cu nodului endometriozici, valva ileo-cecala, jocțiune recto sigmoidiana, endometrioza ligamente utero-sacrate.
Atat Dr. Matei Gabriel cat si Dr. Ion Ionuț , medici foarte profesioniști, mi-ai explicat cum va decurge intervenția chirurgicală, m-au asigurat ca totul va decurge bine și că ma voi recupera ușor, În data de 10.12.2019 am fost operată de echipa de medici coordonată de către) Dr. Matei Gabriel (chirurg generalist) cu abord la parascopic, operația fiind una foarte dificila, cu 2 rezectii, valva ileo-cecala cu anastomoza mecanică, rezectie recto sigmoidiana cu anastomoza si rezectie ligament utero sacrat.
Recuperarea post-operatorie fiind una foarte bună. Multumesc întregii echipe de medici!
Cu stima Z Luminița, Bucuresti
Ma numesc DF, am varsta de 40 de ani si acum aproximativ 20 de ani, am inceput sa simt o usoara dificultate la inghitit alimente solide iar in timp s-a accentuat si inghitirea alimentelor lichide a devenit foarte greoaie.
Aceasa dificultate fiind insotita uneori si de durere situata in spate, intre omoplati.
La inceput pentru a putea inghiti alimentele trebuia sa adopt o anumita pozitie. Trebuia sa stau cu spatele drept si cu umerii trasi inapoi moment in care incercam sa respir profund si fortat, astfel bolul alimentar putea sa treaca mai departe.
Noptile au devenit insuportabile atat pentru mine cat si pentru familie, moment in care am hotarat sa merg la un consult chirurgical la Dl. Dr. Matei Gabriel.
Dupa consultatie m-am programat pentru endoscopie si manometrie esofagiana iar dupa aceste investigatii am fost programat pentru interventie chirurgicala – operatie laparoscopica minim invaziva iar recuperearea a fost rapida.
Astazi dupa aproximativ o luna de la operatie ma simt foarte bine si am constatat ca si gustul alimentelor este altul, iar dificultatea la inghitire a disparut.
D.F , Brasov
Imi doresc ca aceste cuvinte pe care vi le spun sa vina ca o recompensa morala pentru tot ce ati facut pentru sotia mea in urma cu cateva zile. Am venit la dumneavoastra intr-o situatie critica . Ati fost singurul doctor al carui numar personal de mobil este accesibil tuturor , ati raspuns la apelul unui necunoscut la 08.30 a.m . si ati acceptat foarte interesat sa o vedeti pe pacienta cat mai repede cu putinta . In rest , la celelalte spitale nu am putut vorbi decat cu roboti telefonici sau secretare care imi cereau sa ne programam la niste date de neacceptat.
Vreau sa apreciez profesionalismul dumneavoastra pentru ca ati evaluat corect si ati avut sub control intreaga situatie : diagnostic , analize , plan de tratament , interventie chirurgicala , comunicare cu pacientul,si toate facute cu dorinta si pasiunea unui ADEVARAT DOCTOR .
Va multumesc din suflet !
F Neagu, Ploiesti
Doresc si pe aceasta cale sa imi exprim intreaga mea recunostinta domnului doctor Gabriel Matei, pentru priceperea, inaltul professionalism si delicatetea de care a dat dovada in tratamentul meu.
In iulie anul trecut, am avut o interventie chirurgicala laparoscopica, la o alta clinica privata din tara, pentru hernie inghinala. Plasa a fost fixata cu o, asa numita agrafa ProTack care, de fapt, este o spirala din titanium. Dupa operatie, in loc sa ma fac bine durerile post-operatorii se amplificau pe z ice trece, astfel incat, dupa un timp au devenit insuportabile si total dizabilitante. Nu mai puteam sa stau sezand, dar practic am avut dureri mari in orice pozitie si nu mai putem sa lucrez nimic din cauza acestora. Reuseam sa exist cumva doar luand in feicare zi o multime de calmante pentru durere. Pe parcursul celor sase luni cat a durat suferinta am fost la mai multi chirurgi dintre care cei mai multi mi-au spus sa imi i-au gandul de la durere si sa am rabdare pentru ca o sa ma fac bine (!).
Dar cum sa iti iei gandul de la durere, cand innebunesti de ea.
Singurul medic care m-a luat in serios la Cluj a fost dl. dr. Dan Dirzu, cu competenta in terapia durerii, care mi-a recomandat cele mai bune calmante pentru tipul de durere pe care il aveam, dar a accentuat ca aceasta este doar o solutie temporara.
Tot cautand o solutie am dat de blogul dl. Dr. Gabriel Matei, unde am gasit un articol despre faptul ca durerea post-operatorie de hernie inghinala reprezinta o patologie extrem de grava. Mi s-a parut ca, in sfarsit am dat peste cineva care chiar se pricepe si stie despre ce este vorba. Dupa o consultatie prealabila, in care dl. dr. Matei mi-a spus ca suferinta se datoreaza agrafei ProTack, m-a operat in luna ianuarie al acestui an si a reusit sa scoata aceea agrafa- spirala de metal, ceea ce nu a fost usor deoarece agrafa era deja “imbracata” in tesuturi. Nu pot sa va dau multe detalii tehnice, insa spirala cand a fost fixata la prima interventie a prins nervi si muschi si exista o inflamatie in jurul ei si era intrata in os. Aceasta a fost sursa durerilor mele constante care m-au impiedicat sa traiesc in ultimele 6 luni, problema care nu a fost recunoscuta si tratata decat de dl. dr. Matei.
Acum, la o luna dupa operatie, pot sa spun ca am renascut, ma simt foarte bine si mi-a revenit increderea si pofta de viata. Nu pot sa exprim cat de recunoscator ma simt acestui om si medic minunat si curajos. Fiti binecuvantat dl. doctor!
N Stefan, Oradea
Doresc si pe aceasta cale sa imi exprim intreaga mea recunostinta domnului doctor Gabriel Matei, pentru priceperea, inaltul professionalism si delicatetea de care a dat dovada in tratamentul meu.
In iulie anul trecut, am avut o interventie chirurgicala laparoscopica, la o alta clinica privata din tara, pentru hernie inghinala. Plasa a fost fixata cu o, asa numita agrafa ProTack care, de fapt, este o spirala din titanium. Dupa operatie, in loc sa ma fac bine durerile post-operatorii se amplificau pe z ice trece, astfel incat, dupa un timp au devenit insuportabile si total dizabilitante. Nu mai puteam sa stau sezand, dar practic am avut dureri mari in orice pozitie si nu mai putem sa lucrez nimic din cauza acestora. Reuseam sa exist cumva doar luand in feicare zi o multime de calmante pentru durere. Pe parcursul celor sase luni cat a durat suferinta am fost la mai multi chirurgi dintre care cei mai multi mi-au spus sa imi i-au gandul de la durere si sa am rabdare pentru ca o sa ma fac bine (!).
Dar cum sa iti iei gandul de la durere, cand innebunesti de ea.
Singurul medic care m-a luat in serios la Cluj a fost dl. dr. Dan Dirzu, cu competenta in terapia durerii, care mi-a recomandat cele mai bune calmante pentru tipul de durere pe care il aveam, dar a accentuat ca aceasta este doar o solutie temporara.
Tot cautand o solutie am dat de blogul dl. Dr. Gabriel Matei, unde am gasit un articol despre faptul ca durerea post-operatorie de hernie inghinala reprezinta o patologie extrem de grava. Mi s-a parut ca, in sfarsit am dat peste cineva care chiar se pricepe si stie despre ce este vorba. Dupa o consultatie prealabila, in care dl. dr. Matei mi-a spus ca suferinta se datoreaza agrafei ProTack, m-a operat in luna ianuarie al acestui an si a reusit sa scoata aceea agrafa- spirala de metal, ceea ce nu a fost usor deoarece agrafa era deja “imbracata” in tesuturi. Nu pot sa va dau multe detalii tehnice, insa spirala cand a fost fixata la prima interventie a prins nervi si muschi si exista o inflamatie in jurul ei si era intrata in os. Aceasta a fost sursa durerilor mele constante care m-au impiedicat sa traiesc in ultimele 6 luni, problema care nu a fost recunoscuta si tratata decat de dl. dr. Matei.
Acum, la o luna dupa operatie, pot sa spun ca am renascut, ma simt foaret bine si mi-a revenit increderea si pofta de viata. Nu pot sa exprim cat de recunoscator ma simt acestui om si medic minunat si curajos. Fiti binecuvantat dl. doctor!
N Stefan, Oradea

Am bănuit că se întâmplă ceva cu mine, dar am negat absolut totul până când am văzut că slăbesc pe zi ce trece. Era mijlocul lui august, când am mers să-mi fac o ecografie abdominală. Totul era perfect şi m-am bucurat tare mult când am văzut că ficatul este bine. M-am liniştit câteva zile, până când,întâmplător, am făcut un control ginecologic de rutină. La acesta, medicul a simţit ceva, aşa că m-a trimis de urgenţă să fac o colonoscopie.
Rezultatul nu m-a surprins deloc. Aveam o tumoră localizată la nivelul rectului, de aproximativ 10 cm, şi invazie la nivelul uterului.
Ajunsă acasă, m-am aşezat în faţa calculatorului şi am început să caut mai multe despre acest tip de tumoră.

Aşa am dat de blogul dr. Gabriel Matei, medic chirurg. Am citit mai multe articole de acolo şi mi-a inspirat încredere.
Pentru că la secţiunea Contact de pe blogul domnului doctor era indicat un număr de telefon, l-am sunat chiar atunci.
M-a surprins că a răspuns imediat şi am stabilit să ne vedem chiar a doua zi dimineaţa.

La câteva zile după prima întâlnire cu domnul doctor, l-am sunat din nou. Intrasem în ocluzie intestinală.
Chiar dacă era duminică, domnul doctor a venit la spital şi m-a operat de urgenţă, punându-mi o stomă pentru degajare. După operaţie am reuşit din nou să mănânc normal şi am început şedinţele de radioterapie.
Cred că trăiesc astăzi şi datorită bâlbâielilor de care au dat dovadă cei din sistemul public de sănătate, împingându-mă să merg spre privat, deşi tratamentele sunt destul de costisitoare.
În momentul în care trebuia să încep radioterapia am vrut să merg la un spital de stat. Cred că până când mă ajungea şi pe mine rândul ori eram invadată de metastaze, ori n-aş mai fi fost. Aşa că am plătit. Pentru familia mea a fost un efort financiar extraordinar.

Nimeni nu este pregătit pentru aşa ceva.

Pe 28 decembrie am terminat tratamentul, însă mai trebuia să treacă 2-3 săptămâni până la operaţia pentru extragerea tumorei. Radioterapia acţioneazăşi după ce procedurile se încheie. Mie şi acum, după 3 luni, îmi mai apar pete pe corp.
Pe 22 ianuarie, am revenit pentru cea de-a doua intervenţie, rezecţie rectală, histerectomie şi anexetomie totală.Am facut operaţia şi m-am simţit relativ bine după o astfel de intervenţie.
Pe lângă dr. Gabriel Matei şi dr. Gabriel Mitroi, aş vrea să vă spun că mi-a mai plăcut mult anestezista, doamna dr. Emilia Drăgulin. Nu mi-a fost atât de frică de operaţie, cât de anestezie, eu fiind din vechea generaţie, iar pe vremea mea anestezia era o problemă.

După operaţie, rezultatele analizelor anatomo-patologice au fost îmbucurătoare. Nu mai aveam nevoie de chimioterapie sau de radioterapie, aşa că puteam să rezolv şi problema stomei.

După o lună, adică la mijlocul lui februarie, a urmat ultima operaţie.
Dr. Matei a restabilit tranzitul intestinal şi pot să spun că pot merge mai departe.
Am reuşit şi datorită oamenilor de lângă mine.Aşa cum am mai spus, boala a însemnat şi un efort financiar. Nimeni nu este pregătit pentru aşa ceva.
Eu mi-am revenit având o tumoră aflată în gradul III şi am învăţat că pentru viaţă merită să-ţi vinzi casa.
N-aş fi avut curajul să spun asta înainte. N-aş fi putut să-mi las copiii fără casă, dar acum am curajul s-o spun pentru că se poate şi aşa. Trebuie doar să ai încredere!

Pentru viaţă merită să-ţi vinzi casa, pentru că vei trăi şi-ţi vei face alta.

A Elena, Iasi

Să fi fost prin februarie, când am resimţit primele dureri. Apăreau din când în când, în partea dreaptă. M-am gândit că fierea era de vina. După ecografie, doamna doctor mi-a spus că bila se află sub coastă, iar durerea mea era orizontală, in regiunea ombilicului, şi mi-a recomandat să fac o colonoscopie.Durerile nu erau atat de proeminente – cand mă luau, cand mă lăsau. Am făcut analizele. Totul a fost in regulă, cu excepţia anemiei. Nu m-am ingrijorat prea tare din această cauză. Mama a avut anemie toată viaţa, aşa că am pus-o pe seama geneticii şi am stat liniştită.
Era in ziua de Paşte. La masa de sărbătoare am gustat doar un pic de carne şi un ou. Au reinceput durerile.La cateva zile după acest episod, am mers la spital.
Ce putea să mai aibă bila ca să mă deranjeze atat de tare? Nu mai puteam suporta, aşa că am chemat ambulanţa. Doctoriţa mi-a administrat un calmant şi a pus durerile tot pe seama bilei.
A mai trecut o săptămană şi durerile chinuitoare au revenit. Mancasem puţină carne de pui şi morcov fiert; probabil că nu erau suficient mărunţite, de mi-au declanşat dureri aşa mari. Am rezistat toată ziua de sambătă, iar duminică am chemat din nou ambulanţa. Nu mai puteam suporta. In acel moment doamna doctor mi-a spus că este ceva in neregulă. Se simţea ceva in partea dreaptă, nu era bila, nici colecistul.

M-a trimis de urgenţă la colonoscopie!
La colonoscopie, doamna doctor mi-a spus că “este ceva de care nu putem trece” şi m-a direcţionat către examenul de computer tomografic.

La consultaţie, i-am arătat toate investigaţiile d-lui Dr. Gabriel Matei, care mi-a spus că este o tumoră la colon.Mi-a explicat in ce constă tratamentul, mi-a spus că trebuie operată şi mi-a zis ce se poate intampla dacă nu facem intervenţia.Nu mai era de aşteptat, aşa că m-am programatimediat pentru operaţie, iar după o săptămană am şi făcut-o (operatie laparoscopica).
Am fost operată cu cinci zile in urmă, totul a decurs foarte bine. N-am cum să pun in cuvinte atmosfera de aici şi modul de a se purta al personalului. M-am născut a doua oară, şi asta, datorită LOR.

M Ioana, Constanta

Numele meu este Stefanescu A. Am 61 ani si de multi ani ma confrunt cu probleme digestive. Drept urmare in toti acesti ani am evitat mesele copioase,mancarurile picante si bauturile acidulate.
In ultimii doi ani problemele digestive s-au agravat:arsuri permanente in capul pieptului si reflux acid esofagian care ma chinuia tot timpul,provocandu-mi spasme esofagiene, noaptea trezindu-ma din somn.Din cauza acestui reflux esofagian, esofagul meu devenise foarte sensibil si aveam dureri la inghitirea alimentelor.
Acum un an am facut o endoscopie digestiva superioara in urma careia am fost diagnosticatcu:
-hernie gastrica transhiatala 3cm
-esofagita de reflux grad A
-gastrita erimato-eroziva
Am urmat un tratament medical riguros trei luni, insotit de un regim alimentar adecvat, dar suferinta mea era aproape la fel. Dupa trei luni, am facut o noua endoscopie digestiva superioara. Acelasi diagnostic, in plus hernia hiatala evoluase. Mi s-a prescris continuarea tratamentului inca trei luni. Dupa inca trei luni de tratamentsimptomele au ramas aceleasi, ba chiar s-au agravat.
Am inceput sa ma informez despre problemele mele de sanatate, am citit difetite articole si asa l-am descoperit pe domnul doctor Matei Gabriel. Am programat un consult la domnul doctor pentru ai prezenta problema mea. Avand in vedere investigatiile anterioare si simptomele pe care le prezentam, domnul doctor a confirmat la randul sau diagnosticul:
-hernie hiatala si reflux acid esofagian cauzat de o relaxare permanenta a sfinctetului esofagian inferior.

Domnul doctor mi-a explicat in detaliu acest diagnostic precum si faptul ca hernia hiatala va avansa in timp (ceea s-a si vazut la operatie, 4,5cm), iar problemele cu esofagul se vor agrava din ce in ce mai mult.Drept urmare, singura metoda eficienta pe temen lung si cu rezultate imediate, este o intervetie chirurgicala laparoscopica ce va consta in:
-cura laparoscopica a herniei hiatale(calibrarea hiatusului esofagian)
-realizarea de hemivalva postetioara prin procedeul Toupet

M-am prezentat la Clinica Medicover pentru intervetia chirurgicala, cu incredere ca domnul doctor ma va ajuta sa scap de aceasta afectiune.
Operatia a fost un succes. A necesitat doar doua zile de spitalizare in conditii deosebite, iar personalul medical de exceptie. Recuperarea a fost rapida datorita interventiei laparoscopice.
Acum, la dupa saptamani de la operatie, ma simt bine. Nu mai am arsuri in capul pieptului, nu mai am reflux esofagian si nici dureri esofagiene.
Multumesc domnului doctor Matei Gabriel, un om deosebit de atent cu pacientul si un medic foarte bun.
Recomand persoanelor cu aceasta afectiune interventia chirurgicala laparoscopica, avand in vedere ca dupa ani de suferinta, viata mea a revenit la normal.

 

Stefanescu A, Targoviste

Dr. Gabriel Matei

Medic primar chirurgie generală
Competență în chirurgia laparoscopică avansată.

© 2021 Dr. Gabriel Matei

Scroll Up