🗣 ”Am avut dintotdeauna probleme digestive, sensibilități la anumite alimente și destul de multe restricții alimentare. Dat fiind faptul că profesia mea implică o oarecare disciplină, adică un orar de mese regulate și odihnă, pot spune că sunt un om ordonat” // Geanina M.
🔹 În ultimii doi ani, am făcut extrem de multe vizite în cabinetele de specialitate ale mai multor medici, inclusiv homeopatie. M-am chinuit cu multe restricții alimentare și tratamente medicamentoase pentru diagnosticul de hernie hiatală de 4 cm, boală de reflux gastro-esofagian, gastrită. Din nefericire, eforturile au fost în zadar.
🔹 Ajunsesem în punctul în care credeam că nu o să mai pot cânta. La fiecare 2 săptămâni, eram fie la consultații ORL, fie la foniatrie- cu răgușeli frecvente, nas înfundat. Chiar am crezut că am dezvoltat și o formă de astm. Nu mai aveam poftă de nimic și de nimeni, iar emoțional vorbind, nu eram deloc în cea mai bună formă a mea.
🔹Așa am luat hotărârea de a sta de vorbă cu domnul doctor Gabriel Matei, care mi-a înțeles suferința și împreună am programat operația laparoscopică. Fix în ajunul sărbătorilor de Paști.
🔹 După două zile, am fost externată, am condus până acasă, mi-am gestionat cu foarte mare atenție activitățile casnice, am respectat cu strictețe regimul și recomandările dumnealui. Acum mă simt excelent, reușesc să mă odihnesc și am o stare grozavă de spirit!
👨⚕️ Dacă și tu ai simptome sau un diagnostic similar, te aștept la un consult chirurgical. Împreună găsim cele mai bune soluții.
🗣Ca actor, o voce răgușită era ultimul lucru de care aveam nevoie. Încă din facultate, am trăit cu arsuri la stomac - denumite tehnic „boala de reflux gastroesofagian”. Până în 2022, simptomele mele s-au agravat constant. Mâncarea mi se bloca în esofag și uneori o simțeam la nivelul gurii. (BRGE)// N.A., 45 de ani
👨⚕️ ”Ani de zile, simptomele pacientului au fost ameliorate de medicamentele numite inhibitori ai pompei de protoni, cum ar fi omeprazolul, care scad acidul produs de stomac. Avea o hernie hiatală, în care partea superioară a stomacului urca în torace printr-o deschidere a diafragmei. Investigațiile și testele au arătat că avea o cantitate mare de acid regurgitat în esofag și o esofagită - inflamație a esofagului, hernie hiatală de aproximativ 6 cm” // Dr. Gabriel Matei
🗣”După ce am epuizat toate abordările medicale ale BRGE, am ajuns la Dr. Gabriel Matei, care mi-a explicat despre opțiunea de tratament chirurgical minim invaziv, ce presupunea o zi de spitalizare și recuperare extrem de rapidă”// N.A., pacient
👨⚕️ ”A fost operat în ianuarie 2022 , prin laparoscopie , acest lucru lăsându-l cu incizii foarte mici. După o zi în spital, pacientul a plecat acasă și a trebuit să învețe din nou cum să mănânce și să bea. El trebuie să consume alimente și lichide mai lent decât în trecut, dar operația i-a îmbunătățit dramatic calitatea vieții și l-a eliberat de o viață de medicamente. Viața este mai confortabilă acum pentru A.” // Dr. Gabriel Matei
_
👨⚕️ Dr. Gabriel Matei
🌐https://gabimatei.ro
🗣 ”În urmă cu aproximativ 2 ani, am început să am o dificultate la înghițirea alimentelor. La început, acest lucru se întâmpla o dată/de două ori pe durata unei mese. Ulterior, aceste simptome s-au agravat, apărând de fiecare data când mâncam, chiar și în cazul lichidelor. Pentru a ajuta mâncarea să ajungă în stomac, am început să beau apă plată în timpul mesei, după fiecare înghițitură. Îmi făcusem un obicei din a merge în fiecare seară să vărs, pentru a nu mă trezi în timpul nopții.”/ AN, 26 ani
🔹 Îți sună cunoscut? Iată povestea pacientului A.N, de 26 de ani , un pacient tânăr, cu o viață socială activă. 🔹
🗣 ”Având în vedere că simptomele nu se ameliorau în niciun fel, ba din contră, erau din ce în ce mai supărătoare, am decis să merg la un consult gastroenteorologic. În urma unei endoscopii superioare, făcută la recomandarea medicului, am primit diagnosticul de acalazie esofagiană. Efectuând o radiografie cu bariu și apoi o manometrie, diagnosticul preliminar s-a confirmat: sufeream de Acalazie Esofagiană.”// A.N, 26 de ani
👨⚕️Când a ajuns pentru un consult chirurgical, A.N. făcuse o dilatație endoscopică, dar simptomele au reapărut după o lună de zile. Singura variantă eficientă de tratament în acest caz rămăsese intervenția chirurgicală, mai exact, miotomia laparoscopică Heller cu fundoplicatură. Aceasta putea să asigure rezultate pe termen lung. // Dr. Gabriel Matei
🗣 M-am programat pentru intervenția chirurgicală, având totală încredere că voi scăpa de toate simptomele supărătoare ale acestei afecțiuni. Operația a fost un succes, recuperarea a fost rapidă datorită intervenției laparoscopice si am stat in spital 2 zile. // A.N.
👨⚕️ După intervenție, dificultatea la înghitirea alimentelor sau lichidelor a dispărut, la fel ca nevoia de a elimina alimentele. Practic, pacientul a revenit la viața normală pe care o avea înainte de această afecțiune, iar rezultatele continuă să se mențină așa. Important este ca pacienții cu simptome similare să vină la timp pentru un consult chirurgical. În acest fel, putem găsi cele mai bune soluții. // Dr. Gabriel Matei.
Tu când te programezi pentru un consult chirugical?
🗣 ”Am fost diagnosticată cu hernie hiatală și boala de reflux gastro-esofagian. Am venit în spitalul Medicover cu multe emoții, deoarece exista o teamă pentru ce va urma. // B.E.
🗣 După ce am vorbit despre programarea pentru intervenție, ușor-ușor, tensiunea ce mă cuprindea parcă se evapora odată cu fiecare întâlnire. Am avut alături o echipă de oameni excepționali, care au făcut ca teama mea să dispară complet. Am știut de la bun început că am făcut cea mai bună alegere, iar teama mea nu mai exista în ziua operației.
👨⚕️ Intervenția a decurs normal, fără complicații, iar recuperarea a fost rapidă. Mă bucur am reușit să rezolv problema de sănătate a pacientei prin tratamentul minim invaziv laparoscopic al herniei hiatale . // Dr. Gabriel Matei
🗣 Am stat internată 2 zile, iar acum mă simt excelent. Pot să spun că viața mea a devenit una normală. Felicit modul în care fiecare persoana din acest spital se implică pentru a face pacienții să se simtă în locul potrivit.
Este momentul să îți recapeți sănătatea. Te aștept la un consult chirurgical.
___
In urma cu cateva saptamani ne-am prezentat la dl doctor la cabinet cu un diagnostic de acalazie esofagiana pus in urma unei endoscopii nereusite si a unui CT.
Pacienta, mama, 53 de ani.
Vazand investigatiile facute anterior dl doctor ne-a propus o interventie chirurgicala laparoscopica spunandu-ne ca e varianta cea mai sigura si la care recuperarea postoperatorie este cea mai usoara. Nimic mai adevarat, 2 zile de spitalizare au fost necesare dupa operatie, dureri inexistente si cicatrici abia vizibile.
De la modul de exprimare cu pacientul, disponibilitatea dansului cu numarul de telefon pus oricand la dispozitia acestuia, profesionalismul si pasiunea pentru meserie, descriu cu adevarat ce tip de medic este dl Matei.
Va multumim inca o data si aici pentru tot sprijinul oferit. Multa sanatate!
Numele meu este Stefanescu A. Am 61 ani si de multi ani ma confrunt cu probleme digestive. Drept urmare in toti acesti ani am evitat mesele copioase,mancarurile picante si bauturile acidulate.
In ultimii doi ani problemele digestive s-au agravat:arsuri permanente in capul pieptului si reflux acid esofagian care ma chinuia tot timpul,provocandu-mi spasme esofagiene, noaptea trezindu-ma din somn.Din cauza acestui reflux esofagian, esofagul meu devenise foarte sensibil si aveam dureri la inghitirea alimentelor.
Acum un an am facut o endoscopie digestiva superioara in urma careia am fost diagnosticatcu:
-hernie gastrica transhiatala 3cm
-esofagita de reflux grad A
-gastrita erimato-eroziva
Am urmat un tratament medical riguros trei luni, insotit de un regim alimentar adecvat, dar suferinta mea era aproape la fel. Dupa trei luni, am facut o noua endoscopie digestiva superioara. Acelasi diagnostic, in plus hernia hiatala evoluase. Mi s-a prescris continuarea tratamentului inca trei luni. Dupa inca trei luni de tratamentsimptomele au ramas aceleasi, ba chiar s-au agravat.
Am inceput sa ma informez despre problemele mele de sanatate, am citit difetite articole si asa l-am descoperit pe domnul doctor Matei Gabriel. Am programat un consult la domnul doctor pentru ai prezenta problema mea. Avand in vedere investigatiile anterioare si simptomele pe care le prezentam, domnul doctor a confirmat la randul sau diagnosticul:
-hernie hiatala si reflux acid esofagian cauzat de o relaxare permanenta a sfinctetului esofagian inferior.
Domnul doctor mi-a explicat in detaliu acest diagnostic precum si faptul ca hernia hiatala va avansa in timp (ceea s-a si vazut la operatie, 4,5cm), iar problemele cu esofagul se vor agrava din ce in ce mai mult.Drept urmare, singura metoda eficienta pe temen lung si cu rezultate imediate, este o intervetie chirurgicala laparoscopica ce va consta in:
-cura laparoscopica a herniei hiatale(calibrarea hiatusului esofagian)
-realizarea de hemivalva postetioara prin procedeul Toupet
M-am prezentat la Clinica Medicover pentru intervetia chirurgicala, cu incredere ca domnul doctor ma va ajuta sa scap de aceasta afectiune.
Operatia a fost un succes. A necesitat doar doua zile de spitalizare in conditii deosebite, iar personalul medical de exceptie. Recuperarea a fost rapida datorita interventiei laparoscopice.
Acum, la dupa saptamani de la operatie, ma simt bine. Nu mai am arsuri in capul pieptului, nu mai am reflux esofagian si nici dureri esofagiene.
Multumesc domnului doctor Matei Gabriel, un om deosebit de atent cu pacientul si un medic foarte bun.
Recomand persoanelor cu aceasta afectiune interventia chirurgicala laparoscopica, avand in vedere ca dupa ani de suferinta, viata mea a revenit la normal.
Eu si fiul meu va multumim din suflet pentru ca i-ati salvat viata mamei mele, B. Sanda, 66 ani, recent operata de hernie hiatala si reflux gastroesofagian, de catre dumneavoastra, domnule doctor Matei Gabriel.
Sunteti un medic daruit meseriei pe care ati ales-o, vocatia dvs. e incontestabila.
Multumim, de asemenea intregii echipe (dr. anestezist, medici, asistente, intregului personal implicat) care a salvat un om asteptat cu mare drag acasa de nepotul pe care l-a crescut- Ionescu Emilian- 14 ani si de intreaga familie.
In clinica Medicover- Bucuresti-Baneasa, sunt prestate servicii a caror calitate se ridica la cote maxime.
Va multumim tuturor pentru implicare si daruire!
Salvati vieti de oameni pe care familiile lor ii asteapta acasa! Respect si consideratie tuturor si in special d-nului dr. Matei Gabriel!
Numele meu este MS, am 21 de ani și sunt student în cadrul Universității Politehnica din București. În urmă cu aproximativ un an, am început să am o dificultate la înghițirea alimentelor. La început, acest lucru se întâmpla o dată/de două ori pe durata unei mese. Ulterior, această simptomă s-a agravat, apărând de fiecare data când mâncam, dar chiar și în cazul lichidelor. Pentru a ajuta bolul alimentar să ajungă în stomac, am început să beau apă necarbogazoasa în timpul mesei, după fiecare înghițitură. În paralel cu această simptomă, a apărut nevoia de a elimina alimentele sau lichidele de la ultima masă, în special seara sau atunci când mă așezam în plan orizontal. Îmi făcusem un obicei de a merge în fiecare seară să vărs, pentru a nu mă trezi în timpul nopții.
Având în vedere că simptomele nu se ameliorau în niciun fel, ba din contră, erau din ce în ce mai supărătoare, am decis să merg la un consult gastroenteorologic. În urma unei endoscopii superioare, făcută la recomandarea medicului, am primit diagnosticul preliminar de Acalazie Esofagiană, având în vedere orificiul îngust de la intrarea în stomac. Până la investigațiile următoare am urmat un tratament medicamentos care nu a avut niciun efect în cazul meu. Efectuând o radiografie cu bariu și apoi o manometrie, diagnosticul preliminar s-a confirmat: sufeream de Acalazie Esofagiană.
Am început să mă informez despre această boală, am citit diferite articole, ajungând astfel la Domnul Doctor Gabriel Matei. Constatând că este un chirurg profesionist, cu experiență în efectuarea operațiilor laparoscopice, am programat un consult chirurgical pentru a îi prezenta problema mea. Având în vedere investigațiile anterioare și simptomele pe care le prezentam, Domnul Doctor a confirmat la rândul sau acest diagnostic și mi-a prezentat metodele existente pentru rezolvarea problemei. Dintre acestea, singura metodă eficientă pe termen lung și cu rezultate imediate este miotomia laparoscopică Heller cu fundoplicatură.
Astfel, m-am programat pentru intervenția chirurgicală, cu încrederea că Dl. Doctor mă vă ajuta să scap de această afecțiune. Operația a fost un success, recuperarea a fost rapidă datorită intervenției laparoscopice. Acum, la o lună după intervenție, mă simt foarte bine, nu mai am nicio dificultate la înghițirea alimentelor său a lichidelor, nu mai am nevoia de a elimina alimentele, mulțumită experienței și profesionalismului Domnului Doctor. Mă bucur că am făcut această operație destul de repede după aflarea diagnosticului, îi mulțumesc Domnului Doctor, și recomand persoanelor care au această afecțiune intervenția chirurgicală, având în vedere că în urma acesteia viața a revenit din nou la normal.
Multumesc Dl Dr Matei Gabriel
In urma cu 10 ani au inceput simptomele herniei hiatale. Banuiam ca voi ajunge la operatie dar am amanat cat am putut de mult acel moment deoarece citisem foarte multe review-uri negative despre aceasta interventie.
Satul de suferinta si dupa multe cautari pe internet m-am decis sa il contactez pe dl dr Matei Gabriel (o decizie excelenta😁)
Consult, analize, programare interventie toate s-au desfasurat foarte rapid si asa m-am trezit operat la spitalul Medicover Bucuresti, un spital de 5⭐ dupa parerea mea!
Operatia a decurs foarte bine si recuperarea la fel, dl dr Matei Gabriel este un profesionist desavarsit si mai presus de tot este un om cu suflet mare dedicat intru totul meseriei sale.
Extrem de atent in fiecare moment s-a asigurat ca sunt bine chiar si atunci cand nu era in spital desii erau alti doctori de garda care ma vizitau.
Sunt profund recunoscator si ii multumesc acestui minunat doctor pentru ca mi-a redat calitatea vietii.
Felicitari Dl Doctor, ati facut o treaba excelenta!🤗👏
Doresc si pe aceasta cale sa imi exprim intreaga mea recunostinta domnului doctor Gabriel Matei, pentru priceperea, inaltul professionalism si delicatetea de care a dat dovada in tratamentul meu.
In iulie anul trecut, am avut o interventie chirurgicala laparoscopica, la o alta clinica privata din tara, pentru hernie inghinala. Plasa a fost fixata cu o, asa numita agrafa ProTack care, de fapt, este o spirala din titanium. Dupa operatie, in loc sa ma fac bine durerile post-operatorii se amplificau pe z ice trece, astfel incat, dupa un timp au devenit insuportabile si total dizabilitante. Nu mai puteam sa stau sezand, dar practic am avut dureri mari in orice pozitie si nu mai putem sa lucrez nimic din cauza acestora. Reuseam sa exist cumva doar luand in feicare zi o multime de calmante pentru durere. Pe parcursul celor sase luni cat a durat suferinta am fost la mai multi chirurgi dintre care cei mai multi mi-au spus sa imi i-au gandul de la durere si sa am rabdare pentru ca o sa ma fac bine (!).
Dar cum sa iti iei gandul de la durere, cand innebunesti de ea.
Singurul medic care m-a luat in serios la Cluj a fost dl. dr. Dan Dirzu, cu competenta in terapia durerii, care mi-a recomandat cele mai bune calmante pentru tipul de durere pe care il aveam, dar a accentuat ca aceasta este doar o solutie temporara.
Tot cautand o solutie am dat de blogul dl. Dr. Gabriel Matei, unde am gasit un articol despre faptul ca durerea post-operatorie de hernie inghinala reprezinta o patologie extrem de grava. Mi s-a parut ca, in sfarsit am dat peste cineva care chiar se pricepe si stie despre ce este vorba. Dupa o consultatie prealabila, in care dl. dr. Matei mi-a spus ca suferinta se datoreaza agrafei ProTack, m-a operat in luna ianuarie al acestui an si a reusit sa scoata aceea agrafa- spirala de metal, ceea ce nu a fost usor deoarece agrafa era deja “imbracata” in tesuturi. Nu pot sa va dau multe detalii tehnice, insa spirala cand a fost fixata la prima interventie a prins nervi si muschi si exista o inflamatie in jurul ei si era intrata in os. Aceasta a fost sursa durerilor mele constante care m-au impiedicat sa traiesc in ultimele 6 luni, problema care nu a fost recunoscuta si tratata decat de dl. dr. Matei.
Acum, la o luna dupa operatie, pot sa spun ca am renascut, ma simt foarte bine si mi-a revenit increderea si pofta de viata. Nu pot sa exprim cat de recunoscator ma simt acestui om si medic minunat si curajos. Fiti binecuvantat dl. doctor!
Previous
Next
Dr. Gabriel Matei
Medic primar chirurgie generală
Competență în chirurgia laparoscopică avansată.