loading...

Cand este indicata operatia pentru BRGE (boala de reflux gastro-esofagian)?

Reflux-gastro-esofagian.jpg

Intrebari:
Am hernie hiatala si boala de reflux gastro-esofagian (BRGE). Cand este bine sa fac interventia chirurgicala?
Interventia chirurgicala vindeca si boala de reflux gastro-esofagian (BRGE)?

Problema de bază la pacienții cu boala de reflux gastro-esofagian (BRGE) este faptul că acidul din stomac trece în esofag. Mușchiul de la baza esofagului (sfincterul esofagian inferior) devine slab, incompetent. Poate fi prezenta o hernie hiatala (in mod normal esofagul ar trebui să fie în torace și stomacul ar trebui să fie în abdomen). Diafragmul este un mușchi subțire care separă toracele de abdomen. La persoanele cu o hernie hiatala, stomacul a urcat deasupra diafragmei, in torace.
Dacă una dintre aceste probleme se intampla, bariera dintre stomac și esofag devine incompetenta si apare boala de reflux gastro-esofagian (BRGE).

O hernie hiatala tinde să facă bariera anti-reflux si mai slaba. Prin urmare, aceasta permite refluxul acidului sin stomac in esofag.

Tratamentul chirurgical corectează aceste probleme si vindeca hernia hiatala si boala de reflux gastro-esofagian (BRGE).

Interventia chirurgicala se realizeaza prin abord minim-invaziv (laparoscopic), folosind incizii foarte mici.

De obicei, pacientii vor sta două zile în spital. În mod normal, în câteva săptămâni, pacienții nu vor mai avea arsuri la stomac și nu mai necesita medicamente pentru arsuri.
Cele mai frecvente complicatii dupa interventia chirurgicala sunt dificultăți la înghițire, balonare, diaree, si greata.

Există unele persoane care prezinta hernie hiatala foarte mare (jumătate din stomac sau mai mult este in torace). Terapia medicală disponibilă în prezent nu este indicata pentru acesti pacienti si interventia chirurgicala este de obicei necesară.

Interventia chirurgicala pentru boala de reflux gastro-esofagian (BRGE) este indicata pentru:

  • pacientii care prezinta efecte secundare la tratamentul medicamentos
  • pacientii care nu raspund la tratamentul medicamentos si la schimbarea regimului de viata
  • pacientii (in special tineri) care nu mai vor sa ia medicamente
  • pacientii care prezinta hernii hiatala mari.

Pacientii trebuie sa fie informati de faptul că rata globală de satisfactie dupa interventia chirurgicala este de aproximativ 95%.

Cu toate acestea, 1-2% din pacienții operati prezinta dificultati la inghitit, greata, dureri în piept sau dureri abdominale.abdominale.

14,529 total views, 1 views today

Dr. Gabriel Matei

Medic primar chirurgie generală. Competență în chirurgia laparoscopică avansată.


Lăsați un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii


Dr. Gabriel Matei
Absolvent al UMF "Carol Davila" din București (2003), medic primar chirurgie generală, competență în chirurgia laparoscopică avansată.
În contact deschis cu pacienții și permanent devotat ocupației profesionale.

© Dr. Gabriel Matei 2010-2019

Scroll Up