Povestea Ramonei

Sunt Ramona și in curand împlinesc 25 de ani.

Totul a început acum 4 ani. Dureri insuportabile in piept si in spate, de parca ma înjunghia ceva.

Ma trezea din somn zilnic aceasta durere, stăteam ghemuită câteva ore pana trecea.

Mi s-a spus ca este atac de panica.

Dupa doi ani, (când am avut si Covid) am început sa nu pot înghiți alimente. Era un simplu iaurt, iar eu nu puteam sa îl înghit. Simteam ca ma sufoc, si de cele mai multe ori vomitam instant.

Ce înseamnă asta pentru o fata de 23 de ani la vremea aceea? TOTUL! Nu puteam merge la un restaurant pentru ca îmi era rusine sa mananc, sa ma înec, sa beau 2-3 pahare de apa doar pentru o gura de mâncare, si cel mai mult , îmi era frica sa nu vomit la masa.
Dacă nu mănânci, nici energie nu ai.
Îmi era somn majoritatea timpului, iar somnul meu nu era așa de bun. De ce? Ma innecam in somn. Tuseam, ma innecam, iar a doua zi ma durea tot corpul din cauza asta.
Desigur ca am făcut endoscopie si nu s-a găsit nimic concret.
La începutul acestui an, in Ianuarie m-am decis sa continui căutările in speranța sa aflu ce se întâmpla cu mine (doctorii ajunseseră sa spune ca este ceva psihologic).
Ajunsesem la 40 kg de la 48kg, in 3 luni. A fost drastic!
Nu m-am lăsat, si am fost in cele din urma si la radiografie cu bariu, unde am fost diagnosticata cu Achalazie esofagiana.
Google m-a ajutat sa îl găsesc pe domnul doctor Matei Gabriel, si dupa câteva minute am si trimis email cu problema mea.
Eram extrem de fericita când am primit răspuns de la dansul, in care m-a instruit ce sa fac mai departe, ajungând in sfârșit si la programarea operației “MIOTOMIE HELLER” si fundoplicatura.
Am o alta viața! Mâncatul este o PLACERE , in sfârșit am un somn linistit si profund, ma trezesc plină de energie si de viața.

Multumesc pentru șansa de a trai frumos❤️

Povestea lui Andrei

🗣Ca actor, o voce răgușită era ultimul lucru de care aveam nevoie. Încă din facultate, am trăit cu arsuri la stomac – denumite tehnic „boala de reflux gastroesofagian”. Până în 2022, simptomele mele s-au agravat constant. Mâncarea mi se bloca în esofag și uneori o simțeam la nivelul gurii. (BRGE)// N.A., 45 de ani
👨‍⚕️ ”Ani de zile, simptomele pacientului au fost ameliorate de medicamentele numite inhibitori ai pompei de protoni, cum ar fi omeprazolul, care scad acidul produs de stomac. Avea o hernie hiatală, în care partea superioară a stomacului urca în torace printr-o deschidere a diafragmei. Investigațiile și testele au arătat că avea o cantitate mare de acid regurgitat în esofag și o esofagită – inflamație a esofagului, hernie hiatală de aproximativ 6 cm” // Dr. Gabriel Matei
🗣”După ce am epuizat toate abordările medicale ale BRGE, am ajuns la Dr. Gabriel Matei, care mi-a explicat despre opțiunea de tratament chirurgical minim invaziv, ce presupunea o zi de spitalizare și recuperare extrem de rapidă”// N.A., pacient
👨‍⚕️ ”A fost operat în ianuarie 2022 , prin laparoscopie , acest lucru lăsându-l cu incizii foarte mici. După o zi în spital, pacientul a plecat acasă și a trebuit să învețe din nou cum să mănânce și să bea. El trebuie să consume alimente și lichide mai lent decât în ​​trecut, dar operația i-a îmbunătățit dramatic calitatea vieții și l-a eliberat de o viață de medicamente. Viața este mai confortabilă acum pentru A.” // Dr. Gabriel Matei
_
👨‍⚕️ Dr. Gabriel Matei
🌐https://gabimatei.ro

Povestea lui Adrian

Ma numesc Adrian, 54 ani.
In urma cu 10 ani din 2014, cred ca datorita efortului fizic(pun faianta si gresie) a inceput un reflux gastroesofagian.
Am luat miere de manuka 6 luni de 550 MGO , mancam ordonat si corect oricum, nu mi-a trecut cu nimic. Dupa covid 2021 s-a inrautatit sanatatea nu mai puteam inghiti alimentele imi ramaneau in gat, ma balonam, vomitam, nu puteam dormi orizontal doar cu capul pe masa deoarece mancarea urca din stomac in esofag.
Am stat asa pana in ianuarie 2024 cand intr o zi brusc nu am putut inghitii nici macar apa .
Am trecut pe perfuzii pana cand Doctor Matei Gabriel mi-a spus sa ma prezint cu endoscopie si manometrie esofagiana.
Am slabit in 2 luni 20 kg. In urma acestor analize a iesit ACALAZIE ESOFAGIANA.
Cum au iesit analizele Dnul Doctor m-a chemat la operatie a doua zii ,operatie laparoscopica MIOTOMIA HELLER si fundoplicatura. Eram foarte rau daca nu puteam inghiti nici apa.
Ma simt perfect, “extrordinar” de perfect, pot manca, pot bea, nu regurgitez, nu-mi vine mancarea in esofag, nu mai tineam minte cum este sa inghiti si sa ramana mancarea in stomac.
Pot dormi si eu in pat pe perna orizontal.
Si asa pot sa traiesc inca 50 de ani fara reparatii datorita Dn.Doctor, pana la 100. 😍😍😍😍
Mulțumesc frumos, cu toate aprecierile maxime, Doctor Gabriel Matei si echipei dansului de la Spitalul Gral din București.
Dr. Gabriel Matei
Chirurgie laparoscopica avansata

 

Povestea lui Cristian

Pacientul de 28 de ani cu operație micșorare stomac in urma cu 5 luni a avut o transformare notabilă.
Pierderea impresionantă de 50 de kg demonstrează angajamentul său față de drumul pe care l-a început.
În urma operației, el a dobândit nu doar o siluetă nouă, ci și o îmbunătățire semnificativă a stării generale de sănătate, deschizându-i perspective noi și mai sănătoase în viață.
Prin dedicarea sa în perioada post-operatorie, a adoptat un stil de viață mai echilibrat, promovând atât bunăstarea fizică, cât și cea mentală. Transformarea sa nu este doar fizică, ci mai ales mentala.
În plus față de aspectul estetic, beneficiile asupra sănătății sunt evidente, contribuind la o creștere a energiei și la o reducere a riscurilor asociate excesului ponderal. Această decizie curajoasă și rezultatele impresionante reflectă un angajament serios față de sănătatea sa pe termen lung.

Povestea lui Eugen

Probleme ale tranzitului intestinal am avut demult, de mai bine de 20 de ani. La inceput le-am ignorat, apoi am inceput sa caut solutii si consultatii pentru lamuriri si solutii. Fara vreun efect palpabil si durabil, s-au emis supozitii, pareri si prescriptii greu de urmat si cam fara rezultat.
Specificul muncii si alte conditii particulare au facut greu de mentinut un regim strict de viata, alimentatie si somn. Si asa au trecut ani cu incercari repetate de diagnostic prin endoscopii, CT-uri, RMN-uri si alte investigatii. In ultimii doi ani lucrurile s-au agravat constant si peste disconfortul legat de alimentatie (inghitire dificila, tendinta de voma sau regurgitatii) se manifesta din ce in ce mai des o tuse seaca, inecacioasa si rea , in timpul noptilor in care somnul nu prea imi mai reusea.
Dupa inca o endoscopie bine facuta si o confirmare prin radiografie cu bariu am primit diagnosticul de Achalazia cardiei, boala rara.
Ma gandeam ca urmeaza alt calvar, dupa obtinerea diagnosticului, că nu vor exista solutii.
Lucrurile s-au derulat alert si sigur dupa ce am luat la cunostinta de tratamentul chirurgical pe care d-l dr. Gabriel Matei il executa cu cele mai moderne mijloace.
Am ajuns rapid la efectuarea unei manometrii si apoi la discutia care a definitivat solutia: Miotomia Heller cu fundoplicatura. Apoi, de la consultul preanestezic , la internare in conditii excelente, la operatia in sine si revenirea dupa anestezie totul a mers “uns”, echipa si spitalul demonstrand calitate superioara a serviciilor medicale.
Surpriza mea a fost atunci cand dr. Gabriel Matei mi-a spus ca in ziua urmatoare interventiei voi lua o masa de proba. Si s-a confirmat pe deplin faptul ca este o alta viata dupa aceasta operatie!
Acum , la o saptamana dupa, in timp ce-mi respect cu bucurie prescriptiile si regimul alimentar tranzitoriu, exprim cele mai calde multumiri omului si medicului de mare profesionalism care mi-a redat posibilitatea de a trai ani frumosi si buni de acum. Rabdarea, eficienta si precizia, excelenta comunicare pe care le manifesta in tot ceea ce face il situeaza pe dr.Gabriel Matei in randul celor mai respectati medici pe care intalnim intr-o viata de om.
Multumesc din suflet!
Dr.Gabriel Matei
Chirurgie laparoscopică avansată

Povestea Geaninei

🗣 ”Am avut dintotdeauna probleme digestive, sensibilități la anumite alimente și destul de multe restricții alimentare. Dat fiind faptul că profesia mea implică o oarecare disciplină, adică un orar de mese regulate și odihnă, pot spune că sunt un om ordonat” // Geanina M.
🔹 În ultimii doi ani, am făcut extrem de multe vizite în cabinetele de specialitate ale mai multor medici, inclusiv homeopatie. M-am chinuit cu multe restricții alimentare și tratamente medicamentoase pentru diagnosticul de hernie hiatală de 4 cm, boală de reflux gastro-esofagian, gastrită. Din nefericire, eforturile au fost în zadar.
🔹 Ajunsesem în punctul în care credeam că nu o să mai pot cânta. La fiecare 2 săptămâni, eram fie la consultații ORL, fie la foniatrie- cu răgușeli frecvente, nas înfundat. Chiar am crezut că am dezvoltat și o formă de astm. Nu mai aveam poftă de nimic și de nimeni, iar emoțional vorbind, nu eram deloc în cea mai bună formă a mea.
🔹Așa am luat hotărârea de a sta de vorbă cu domnul doctor Gabriel Matei, care mi-a înțeles suferința și împreună am programat operația laparoscopică. Fix în ajunul sărbătorilor de Paști.
🔹 După două zile, am fost externată, am condus până acasă, mi-am gestionat cu foarte mare atenție activitățile casnice, am respectat cu strictețe regimul și recomandările dumnealui. Acum mă simt excelent, reușesc să mă odihnesc și am o stare grozavă de spirit!

👨‍⚕️ Dacă și tu ai simptome sau un diagnostic similar, te aștept la un consult chirurgical. Împreună găsim cele mai bune soluții.
Dr. Gabriel Matei
Chirurgie laparoscopică avansată
www.gabimatei.ro

Povestea lui Alexandru

🗣 ”În urmă cu aproximativ 2 ani, am început să am o dificultate la înghițirea alimentelor. La început, acest lucru se întâmpla o dată/de două ori pe durata unei mese. Ulterior, aceste simptome s-au agravat, apărând de fiecare data când mâncam, chiar și în cazul lichidelor. Pentru a ajuta mâncarea să ajungă în stomac, am început să beau apă plată în timpul mesei, după fiecare înghițitură. Îmi făcusem un obicei din a merge în fiecare seară să vărs, pentru a nu mă trezi în timpul nopții.”/ AN, 26 ani
🔹 Îți sună cunoscut? Iată povestea pacientului A.N, de 26 de ani , un pacient tânăr, cu o viață socială activă. 🔹
🗣 ”Având în vedere că simptomele nu se ameliorau în niciun fel, ba din contră, erau din ce în ce mai supărătoare, am decis să merg la un consult gastroenteorologic. În urma unei endoscopii superioare, făcută la recomandarea medicului, am primit diagnosticul de acalazie esofagiană. Efectuând o radiografie cu bariu și apoi o manometrie, diagnosticul preliminar s-a confirmat: sufeream de Acalazie Esofagiană.”// A.N, 26 de ani
👨‍⚕️Când a ajuns pentru un consult chirurgical, A.N. făcuse o dilatație endoscopică, dar simptomele au reapărut după o lună de zile. Singura variantă eficientă de tratament în acest caz rămăsese intervenția chirurgicală, mai exact, miotomia laparoscopică Heller cu fundoplicatură. Aceasta putea să asigure rezultate pe termen lung. // Dr. Gabriel Matei
🗣 M-am programat pentru intervenția chirurgicală, având totală încredere că voi scăpa de toate simptomele supărătoare ale acestei afecțiuni. Operația a fost un succes, recuperarea a fost rapidă datorită intervenției laparoscopice si am stat in spital 2 zile. // A.N.
👨‍⚕️ După intervenție, dificultatea la înghitirea alimentelor sau lichidelor a dispărut, la fel ca nevoia de a elimina alimentele. Practic, pacientul a revenit la viața normală pe care o avea înainte de această afecțiune, iar rezultatele continuă să se mențină așa. Important este ca pacienții cu simptome similare să vină la timp pentru un consult chirurgical. În acest fel, putem găsi cele mai bune soluții. // Dr. Gabriel Matei.
Tu când te programezi pentru un consult chirugical?

Povestea lui Gheorghe

“Multumesc din suflet dlui. dr. Matei Gabriel pentru tot :contact ,consult ,operatie .
Spre sfarsitul lunii noiembrie 2023 m-am pricopsit cu o hernie
inghinala .Atunci am cautat pe internet despre tratament si asa am dat peste șițe-ul dlui dr. Matei Gabriel. Am gasit un nr. de mobil,am sunat la primul apel, mi-a raspuns,m-am prezenta si am spus ce am patit si atunci m-a programat la un consult a doua zi la ora 10,30 .
Am ajuns la consultație a constatat hernia inghinala stanga. Dr. Matei mi-a prezentat optiunea de operatie laparascopica pentru hernia inghinala.
Am fost contactat de asistenta dlui.dr. pentru a fixa operația in saptamana urmatoare si un consult preanestezic cu doua zile inainte de operatie. Dupa consultul preanestezic, avand acordul medicului anestezizt pentru operatie, m-am prezentat dupa doua zile la inernare pentru operatie .
Am fost preluat de personalul de la Gral, toti foarte amabili si profesionisti ,am fost pregatit pentru operatie care a durat aproximativ o ora.
Nu am avut nici o durere, nici un disconfort, m-am trezit la terapie unde am stat aproximativ 3 ore ,dupa care am fost transferat la rezerva .Acolo am stat pana a doua zi la ora 10,30 cand am fost externat.
Multumesc frumos tuturor celor cu care am intrat in contact au fost super profesionisti, amabili, draguti, saritori pentru a trece cu bine peste interventie.
Multumesc frumos.
Cu stima, Constantin Gheorghe”
Dr. Gabriel Matei
Chirurgie laparoscopica avansata

Povestea lui Iulian

‼️Am slabit 94 kg‼️
✅ Operația mea a fost in august 2021, aveam 178 de kilograme.
Ei bine, nu-mi amintesc IMC, dar era obezitatea 4 care are cea mai mare morbiditate sau ceva de genul ăsta.
✅Operația a fost cea de micșorare a stomacului și recuperarea mea rapidă a fost necomplicată. Prima și a doua săptămână după operație am fost pe o dietă lichidă, iar a treia săptămână a fost mâncare mai solidă, acum dieta mea este normală, mănânc puțin din toate în cantități mici evitând carnea foarte tare, o mănânc, dar mai atent decât alte alimente.
✅În niciun moment după operație nu am trecut prin foame, eu cele trei mese ale zilei, uneori mănânc gustări, precum fructe, dar nu foarte des.
Modificările fizice sunt multe, acum sunt mult mai slab, m-am operat din cauza unor probleme cu piciorele care mi-au provocat dureri și din cauza diebetului si a apneei de somn.
Sunt șofer de T.I.R și era destul de periculos cu aceste probleme.
După operație nu am avut nici o problemă cu asta și acum nu mă satur să merg, să alerg sau să-mi fac munca.
🟢Sunt mai productiv, sunt mai activ, sunt mult mai optimist.
Inainte, viața mea era foarte grea si anostă, dormeam mult ​​și eram obosit tot timpul.
🟢Astăzi sunt mulțumit de cine sunt și de cum arăt și, de asemenea, vreau sa spun ca fac tot timpul lucruri noi, sunt mai aproape de copii si plecam mult mai des in excursii.
Dr. Gabriel Matei este un medic excelent si foarte aproape de pacienții lui.
Atât el cât și echipa sa sunt atenți și responsabili, precum și foarte bine pregătiți și datorită lor viața mea s-a schimbat complet.
Eu chiar recomand acest tip de intervenție chirurgicală.
M.I, Ploiești
______________
Dr. Gabriel Matei
Chirurgia Obezității
Tel: 0723 286 448
Email: dr.gabrielmatei@gmail.com

Povestea Elenei

Recenzia pacientei L. Elena, 61 ani, București după operația laparoscopică pentru hernia hiatală
“Sunt foarte mulțumită de experiența mea postoperatorie. Operația laparoscopică pentru hernia hiatală a fost extrem de eficientă și recuperarea a fost surprinzător de rapidă.
După intervenție, am observat imediat o îmbunătățire semnificativă a simptomelor mele, precum arsuri la stomac și reflux gastroesofagian. În plus, am remarcat o reducere a disconfortului și a durerilor în piept.
Sunt recunoscător Dr.Gabriel Matei și întregii echipe medicale pentru îngrijirea excelentă și pentru că m-au ghidat în întregul proces.
Recomand cu încredere această procedură și această echipă medicală pentru oricine se confruntă cu probleme similare.”
Dacă sunteți diagnosticat cu hernie hiatala, boala de reflux gastroesofagian, va aștept la o consultație pentru a stabili dacă operația laparoscopica poate fi utila în cazul dumneavoastră.
Dr. Gabriel Matei
Chirurgie laparoscopica avansata
gabimatei.ro
Spital Gral, strada Traian Popovici 79-91, sector 3,București.

Dr. Gabriel Matei

Medic primar chirurgie generală
Competență în chirurgia laparoscopică avansată.

© 2024 Dr. Gabriel Matei