Sunt Ramona și in curand împlinesc 25 de ani.
Totul a început acum 4 ani. Dureri insuportabile in piept si in spate, de parca ma înjunghia ceva.
Ma trezea din somn zilnic aceasta durere, stăteam ghemuită câteva ore pana trecea.
Mi s-a spus ca este atac de panica.
Dupa doi ani, (când am avut si Covid) am început sa nu pot înghiți alimente. Era un simplu iaurt, iar eu nu puteam sa îl înghit. Simteam ca ma sufoc, si de cele mai multe ori vomitam instant.
Ce înseamnă asta pentru o fata de 23 de ani la vremea aceea? TOTUL! Nu puteam merge la un restaurant pentru ca îmi era rusine sa mananc, sa ma înec, sa beau 2-3 pahare de apa doar pentru o gura de mâncare, si cel mai mult , îmi era frica sa nu vomit la masa.
Dacă nu mănânci, nici energie nu ai.
Îmi era somn majoritatea timpului, iar somnul meu nu era așa de bun. De ce? Ma innecam in somn. Tuseam, ma innecam, iar a doua zi ma durea tot corpul din cauza asta.
Desigur ca am făcut endoscopie si nu s-a găsit nimic concret.
La începutul acestui an, in Ianuarie m-am decis sa continui căutările in speranța sa aflu ce se întâmpla cu mine (doctorii ajunseseră sa spune ca este ceva psihologic).
Ajunsesem la 40 kg de la 48kg, in 3 luni. A fost drastic!
Nu m-am lăsat, si am fost in cele din urma si la radiografie cu bariu, unde am fost diagnosticata cu Achalazie esofagiana.
Google m-a ajutat sa îl găsesc pe domnul doctor Matei Gabriel, si dupa câteva minute am si trimis email cu problema mea.
Eram extrem de fericita când am primit răspuns de la dansul, in care m-a instruit ce sa fac mai departe, ajungând in sfârșit si la programarea operației “MIOTOMIE HELLER” si fundoplicatura.
Am o alta viața! Mâncatul este o PLACERE , in sfârșit am un somn linistit si profund, ma trezesc plină de energie si de viața.
Multumesc pentru șansa de a trai frumos❤️
🗣Ca actor, o voce răgușită era ultimul lucru de care aveam nevoie. Încă din facultate, am trăit cu arsuri la stomac – denumite tehnic „boala de reflux gastroesofagian”. Până în 2022, simptomele mele s-au agravat constant. Mâncarea mi se bloca în esofag și uneori o simțeam la nivelul gurii. (BRGE)// N.A., 45 de ani
👨⚕️ ”Ani de zile, simptomele pacientului au fost ameliorate de medicamentele numite inhibitori ai pompei de protoni, cum ar fi omeprazolul, care scad acidul produs de stomac. Avea o hernie hiatală, în care partea superioară a stomacului urca în torace printr-o deschidere a diafragmei. Investigațiile și testele au arătat că avea o cantitate mare de acid regurgitat în esofag și o esofagită – inflamație a esofagului, hernie hiatală de aproximativ 6 cm” // Dr. Gabriel Matei
🗣”După ce am epuizat toate abordările medicale ale BRGE, am ajuns la Dr. Gabriel Matei, care mi-a explicat despre opțiunea de tratament chirurgical minim invaziv, ce presupunea o zi de spitalizare și recuperare extrem de rapidă”// N.A., pacient
👨⚕️ ”A fost operat în ianuarie 2022 , prin laparoscopie , acest lucru lăsându-l cu incizii foarte mici. După o zi în spital, pacientul a plecat acasă și a trebuit să învețe din nou cum să mănânce și să bea. El trebuie să consume alimente și lichide mai lent decât în trecut, dar operația i-a îmbunătățit dramatic calitatea vieții și l-a eliberat de o viață de medicamente. Viața este mai confortabilă acum pentru A.” // Dr. Gabriel Matei
_
👨⚕️ Dr. Gabriel Matei
🌐https://gabimatei.ro
🗣 ”Am avut dintotdeauna probleme digestive, sensibilități la anumite alimente și destul de multe restricții alimentare. Dat fiind faptul că profesia mea implică o oarecare disciplină, adică un orar de mese regulate și odihnă, pot spune că sunt un om ordonat” // Geanina M.
🔹 În ultimii doi ani, am făcut extrem de multe vizite în cabinetele de specialitate ale mai multor medici, inclusiv homeopatie. M-am chinuit cu multe restricții alimentare și tratamente medicamentoase pentru diagnosticul de hernie hiatală de 4 cm, boală de reflux gastro-esofagian, gastrită. Din nefericire, eforturile au fost în zadar.
🔹 Ajunsesem în punctul în care credeam că nu o să mai pot cânta. La fiecare 2 săptămâni, eram fie la consultații ORL, fie la foniatrie- cu răgușeli frecvente, nas înfundat. Chiar am crezut că am dezvoltat și o formă de astm. Nu mai aveam poftă de nimic și de nimeni, iar emoțional vorbind, nu eram deloc în cea mai bună formă a mea.
🔹Așa am luat hotărârea de a sta de vorbă cu domnul doctor Gabriel Matei, care mi-a înțeles suferința și împreună am programat operația laparoscopică. Fix în ajunul sărbătorilor de Paști.
🔹 După două zile, am fost externată, am condus până acasă, mi-am gestionat cu foarte mare atenție activitățile casnice, am respectat cu strictețe regimul și recomandările dumnealui. Acum mă simt excelent, reușesc să mă odihnesc și am o stare grozavă de spirit!
👨⚕️ Dacă și tu ai simptome sau un diagnostic similar, te aștept la un consult chirurgical. Împreună găsim cele mai bune soluții.
Dr. Gabriel Matei
Chirurgie laparoscopică avansată
www.gabimatei.ro
🗣 ”În urmă cu aproximativ 2 ani, am început să am o dificultate la înghițirea alimentelor. La început, acest lucru se întâmpla o dată/de două ori pe durata unei mese. Ulterior, aceste simptome s-au agravat, apărând de fiecare data când mâncam, chiar și în cazul lichidelor. Pentru a ajuta mâncarea să ajungă în stomac, am început să beau apă plată în timpul mesei, după fiecare înghițitură. Îmi făcusem un obicei din a merge în fiecare seară să vărs, pentru a nu mă trezi în timpul nopții.”/ AN, 26 ani
🔹 Îți sună cunoscut? Iată povestea pacientului A.N, de 26 de ani , un pacient tânăr, cu o viață socială activă. 🔹
🗣 ”Având în vedere că simptomele nu se ameliorau în niciun fel, ba din contră, erau din ce în ce mai supărătoare, am decis să merg la un consult gastroenteorologic. În urma unei endoscopii superioare, făcută la recomandarea medicului, am primit diagnosticul de acalazie esofagiană. Efectuând o radiografie cu bariu și apoi o manometrie, diagnosticul preliminar s-a confirmat: sufeream de Acalazie Esofagiană.”// A.N, 26 de ani
👨⚕️Când a ajuns pentru un consult chirurgical, A.N. făcuse o dilatație endoscopică, dar simptomele au reapărut după o lună de zile. Singura variantă eficientă de tratament în acest caz rămăsese intervenția chirurgicală, mai exact, miotomia laparoscopică Heller cu fundoplicatură. Aceasta putea să asigure rezultate pe termen lung. // Dr. Gabriel Matei
🗣 M-am programat pentru intervenția chirurgicală, având totală încredere că voi scăpa de toate simptomele supărătoare ale acestei afecțiuni. Operația a fost un succes, recuperarea a fost rapidă datorită intervenției laparoscopice si am stat in spital 2 zile. // A.N.
👨⚕️ După intervenție, dificultatea la înghitirea alimentelor sau lichidelor a dispărut, la fel ca nevoia de a elimina alimentele. Practic, pacientul a revenit la viața normală pe care o avea înainte de această afecțiune, iar rezultatele continuă să se mențină așa. Important este ca pacienții cu simptome similare să vină la timp pentru un consult chirurgical. În acest fel, putem găsi cele mai bune soluții. // Dr. Gabriel Matei.
Tu când te programezi pentru un consult chirugical?